Όλα τα σκυλιά στην πίστα

Όλα τα σκυλιά στην πίστα

Ιδού το top ten των εκδηλώσεων πολιτικού κυνισμού κατά τον τελευταίο μήνα του 2021:

  • Απόπειρα παραγραφής για την σκευωρία/σκάνδαλο Novartis: Οι σκευωρίες δεν έχουν ανάγκη παραγραφής, οπότε ίσως να ήταν σκάνδαλο. Διώκεται ο παρ’ ολίγον αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ενώ εκκρεμούν ο Αντιπρόεδρος κ. Αδ. Γεωργιάδης αλλά κι ο παρ’ ολίγο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δ. Αβραμόπουλος! Κλήθηκε σε απολογία … η δημοσιογράφος κα Παπαδάκου!
  • «Στα πρόθυρα της αυτοδυναμίας ο κ Ανδρουλάκης», ειρωνεύτηκε η ΕφΣυν. Η δε Ακαδημία Επιστημών του συγκροτήματος Μαρινάκη βρήκε τον κ. Τσίπρα αμαθή κι ο κ. Κούλογλου παρομοίασε ΤΑ ΝΕΑ, με την «Πράβντα». Πολλά ΜΜΕ ωστόσο διέγνωσαν ότι η επικράτηση του ΚΙΝΑΛ θα είναι αστραπιαία, όσο η επικράτηση της Omicron
  • Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σε γιορτινά θαύματα! Ισχυρίζονται ότι οι προτιθέμενοι να ξαναψηφίσουν Μητσοτάκη είναι πάρα πολλοί. Προσωπικά, δεν γνωρίζω τόσους πολλούς αλλά γνωρίζω κάμποσους. Λένε όμως κι ότι ένας στους τρεις Έλληνες είναι ικανοποιημένος από την διαχείριση της πανδημίας. 3,5 εκατομμύρια «ικανοποιημένοι» κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν;
  • «Έγραψε κι ένα άρθρο σχετικά η κα Κοτανίδου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!», επέμεινε στην Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας τους ανορθολογικούς ισχυρισμούς του περί ΜΕΘ. Η επίκληση αυτή έδειξε το πως μελετούσε την βιβλιογραφία και δεν βρήκε ενδείξεις μετά το «ψευδοπρόβλημα» που πρώτος εισηγήθηκε κ. Μπ. Παπαδημητρίου. Αυτό το άρθρο της απολύτου παραδοξολογίας δεν το βρήκε διόλου «αδύναμο» η αυστηρή επιστήμων, κα Γκάγκα.
  • Σε πρες κόνφερανς, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ιατρικού Τμήματος παρουσίασε στα ΜΜΕ μια ντουζίνα καθηγητών και προσέθεσε ότι του φαίνεται καλή η ιδέα να το επαναλαμβάνει περιοδικά ανά 20ήμερο. Συγκροτεί πανεπιστημιακό περιοδεύοντα θίασο; Σε αυτήν ακριβώς την εκδήλωση, ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το ποιόν ακριβώς ενημέρωσε, προκειμένου να μην πέσει το … επιστημονικό της επίπεδο.
  • Επικοινώνησε ο κ Πρωθυπουργός με τον κ Πρύτανη ΑΠΘ προκειμένου να τον συγχαρεί για την άλωση της κατάληψης Βιολογικού. Φαντάζομαι θα τον συνεχάρη και για την επέτειο του παράνομου εμβολιασμού του πέρυσι όταν ο κτηνίατρος Πρύτανης μεταμφιέστηκε σε παθολόγο. Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε επανειλημμένα διαβεβαιώσει την Βουλή ότι είχε αποστείλει την υπόθεση των παράνομων εμβολιασμών στον Εισαγγελέα. Any news?
  • Στις εκκλησίες συνεχίστηκε η ευλάβεια των γιορτινών εξαιρέσεων παρά την Omicron. Ιερείς και αστυνομικοί αποτελούν εξαίρετο και εξαιρουμένη πολιτική πελατεία σε καιρούς χαλεπούς. Παρά τον φιλελευθερισμό του αρχηγού, παπάδες, δάσκαλοι (ΑΕΙ) και χωροφυλάκοι φαίνεται ότι παραμένουν ο πυρήνας της εθνικοφροσύνης, όπως κατέδειξε και η περίπτωση Μόσιαλου.
  • Κυνικός χαρακτηρίστηκε πέραν του κ. Μητσοτάκη κι ο ανηψιός δήμαρχος Αθηναίων με το σκάνδαλο Ρουβά. Αυτό δεν έχει την έννοια του κυνικού Διογένη των Αθηνών που έμενε σε πιθάρι και ανταγωνιζόταν με σκυλιά (κύνες) κατά την αναζήτηση τροφής σε απορρίμματα. Από αυτή την άποψη στους υπέρλαμπρους και υπέρκομψους τίποτε το κυνικό δεν μπορεί να καταλογιστεί. Τους άλλους τείνουν να κάνουν κυνικούς.
  • Ο υπουργός Υγείας κ Πλεύρης μελετά την βιογραφία του στρατηγού Χατζανέστη. Ο προκάτοχος του πέρυσι επέβαλε το λοκ-ντάουν απειλώντας με παραίτηση. Ο ίδιος η μόνη αξιομνημόνευτη πρωτοβουλία που θα μπορεί να επικαλεστεί ότι επέδειξε μπροστά στην καταστροφή είναι ότι «τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί κι απέστειλε στον εισαγγελέα» τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.
  • Αν οι συνδικαλιστές έχουν στοιχεία, ας τα πάνε στον εισαγγελέα: Δεν το είπε ο κ Σημίτης αλλά ο κ Φίλης, για την υπόθεση ΜΕΘ-VIP. Μετά την νουθεσία του, οι συνδικαλιστές αναζήτησαν την κα Τουλουπάκη αλλά δεν την βρήκαν. Η «ευπρεπής αριστερά» κατήγγειλε τον ασόβαρο συνδικαλισμό ίσως γιατί στους υγειονομικούς υπολείπεται συνδικαλιστικά του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμη και του ΚΙΝΑΛ ενώ ακόμη υπερέχει ελαφρώς του ΜΕΡΑ-25. Από αυτές όμως τις καταγγελίες των συνδικαλιστών προέκυψαν οι γνωματεύσεις Μητσοτάκη για την ήσσονα σημασία της ΜΕΘ επί διασωλήνωσης, κι από κει πήγαμε στα αποκαλυπτήρια της εργασίας Λύτρα-Τσιόδρα και μετά στο αίτημα εκλογών κι αργότερα, γιατί όχι, στην εκ νέου υπουργοποίηση των «ευπρεπών». Λέτε να την αρνηθούν, ως απρεπώς κτηθείσα;

Με ένα γιάλλα τον προγκάει …

Το γιάλλα προέρχεται από το τουρκικό σύνθημα Ya Allah για το γιουρούσι, κάτι αντίστοιχο του δικού μας «ΑΕΡΑ!». Ο στίχος «κι ο Τσιτσάνης με ένα γιάλλα με προγκάει», αναφέρεται στο ότι ο Βλάχος το χρησιμοποιούσε ειρωνικά, όταν ο χορευτής ήταν μειωμένης γνησιότητας, εκμεταλλευόμενος την συνήχηση του με το έλα (γιέελα).

Ως μειωμένης γνησιότητας και κυνικό υπέδειξε τον κ Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας και με ένα γιάλλα τον πρόγκηξε καλώντας τον να παραιτηθεί.

Ωστόσο, όλα τα ερείσματα του καθεστώτος τα οπισθοδρομικά και τα τεχνοκρατικά, του νόμου και της παρανομίας, της ευπρέπειας και της απρέπειας επιδεικνύουν παρόμοιο κυνισμό. Κι αν ο λαός αλλάξει τελικά πολιτική επιλογή, αυτό δεν μπορεί παρά να περάσει από την απομυθοποίηση κι όλων αυτών. Οι «άλλοι» θα αποδειχθούν πείσμονες και φυσικά δεν πρόκειται να παραιτηθούν με ένα «γιάλλα».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Αν κάποιος λείπει στις μέρες μας είναι ο μάστορας του σκώμματος Γιώργος Ζαμπέτας που θα διευκρίνιζε το όλον τοπίο. Φανατικός νεοδημοκράτης ο μακαρίτης, πιστεύω ότι θα ασκούσε ένα είδος εσωτερικής κριτικής στις αστειότητες των ημερών. Οι δε ζαμπετικοί θα σχολίαζαν τα περί κυνικών, κυνών, και των κοινών φόβων τους για το τι θα απογίνουν χωρίς τον κ Μητσοτάκη, ως εξής:

«Κι όλα τα σκυλιά της νύχτας

που πουλάνε μούρη και τουπέ,

θα γαβγίζουν μόνα τους στην πίστα

και θα κάνει ο κόσμος χαβαλέ …»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter