Όλα τα ΄χαμε ο Στουρνάρας μας έλειπε

Όλα τα ΄χαμε ο Στουρνάρας μας έλειπε

Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ζεματάνε, τα κοινόχρηστα πετάνε, τα ενοίκια απογειώνονται, οι τιμές για τα βασικά στα σούπερ μάρκετ τραβούν την ανηφόρα και τα πάντα ακριβαίνουν. Αλλά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν ανησυχεί γιατί οι Έλληνες έχουν για να τα βγάλουν πέρα «πολύ μεγάλο ποσοστό αποταμιεύσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Όταν ακούμε κάτι τέτοιο και επειδή λογικό είναι να γίνουν αυτόματα συνειρμοί με το (πολύ χαμηλό) ύψος του βασικού μισθού και τις συνέπειες της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης που μας στέγνωσε, είναι λογικό να αναρωτηθούμε «τι λέει ετούτος» και «σε ποια χώρα ζει».

Αλλά ο τεχνοκράτης κ. Στουρνάρας –για τον οποίο υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι δεν τον αφήνει να κοιμηθεί το του Παπαδήμου τρόπαιον και όλο και λοξοκοιτάζει προς το Μαξίμου- έχει και για αυτό μια απάντηση. Λεφτά υπάρχουν λοιπόν γιατί… «η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις κυβερνήσεις εκείνες που έδωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα μεγαλύτερα ποσά στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Άρα ένας σημαντικός αριθμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν αποθεματικά, όπως έχει και το ελληνικό κράτος αποθεματικά σημαντικά για να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό, όπως είναι αυτό».

Με άλλα λόγια οι ενισχύσεις που ήδη δόθηκαν και κάλυψαν κάπως μερικά από τα σπασμένα της πανδημίας και αυτές που οι επιτελείς της κυβέρνησης αρνούνται να δώσουν υποτίθεται ότι θα μας «σώσουν»! Οπότε, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι το μόνο που κουτσά στραβά προσπαθεί να σώσει ο Γιάννης Στουρνάρας είναι η νεοδημοκρατική αφήγηση που μπάζει πλέον από παντού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter