Όλαφ Σολτς: Δεν θα υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν

Όλαφ Σολτς: Δεν θα υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν

“Δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν”, τονίζει ο δήμαρχος του Αμβούργου, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Der Spiegel”.

Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι και οι Σοσιαλδημοκράτες θα εφαρμόσουν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η οποία αποτελούσε κεντρική προτεραιότητα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς όταν, τις προηγούμενες ημέρες, μιλούσε για απομάκρυνση από την πολιτική της επιταγής λιτότητας στην Ευρώπη, ο κ. Σολτς επισημαίνει ότι “δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθούν”, ενώ εκτιμά ότι “σε αυτό το θέμα κατά το παρελθόν σίγουρα έγιναν σφάλματα”.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απώλεια πόρων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Όλαφ Σολτς διευκρινίζει ότι αυτό το έλλειμμα δεν θα καλυφθεί μόνο από την Γερμανία, αν και, όπως είπε “φυσικά θα έχουμε σημαντική συνεισφορά και αυτό αποτελεί μια πρόκληση”.

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανή διάδοχο του κ. Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος, Αντρέα Νάλες (σσ. το περιοδικό είχε τυπωθεί πριν από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Μ. Σουλτς), ο κ. Σολτς αποκρούει τα επιχειρήματα που θέλουν την κυρία Νάλες να ανήκει στο “κατεστημένο” του κόμματος και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια μαχητική και δυναμική γυναίκα, η οποία είναι ακριβώς ο σωστός άνθρωπος για την ανανέωση του SPD. “Πολλοί στο κόμμα εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω της. Κι εγώ επίσης”, δηλώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter