Ολάντ ενάντιον της τρομοκρατίας από τη Βαγδάτη

Ολάντ ενάντιον της τρομοκρατίας από τη Βαγδάτη

Σε διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στη Βαγδάτη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «Η Γαλλία θα πολεμήσει εναντίον οποιωνδήποτε Γάλλων τζιχαντιστών συναντήσει στα πεδία μάχης του Ιράκ, θα τους συλλάβει αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα εργαστεί για να αποριζοσπαστικοποιήσει τα παιδιά τους».

Περίπου 60 Γάλλοι πολίτες πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους μόνο στη βόρεια ιρακινή πόλη Μοσούλη και εκατοντάδες άλλοι στην υπόλοιπη χώρα και τη Συρία, δήλωσαν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

«Θα τους πολεμήσουμε όπως πολεμάμε όλους τους τζιχαντιστές … εφόσον επιτίθενται εναντίον μας, εφόσον προετοιμάζουν επιθέσεις στην δική μας επικράτεια», δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Στα παιδιά των μαχητών, οι οποίοι επιστρέφουν, θα παρασχεθεί καταφύγιο και θα «αποριζοσπαστικοποιηθούν», δήλωσε κατά την μονοήμερη επίσκεψή του. «Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτές τις επιστροφές και για την πολύ ιδιαίτερη αντιμετώπιση αυτών των παιδιών».

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος, η χώρα του οποίου έχει αντιμετωπίσει τα δύο τελευταία χρόνια σειρά τζιχαντιστικών επιθέσεων, δήλωσε πως οι γάλλοι στρατιώτες, που υπηρετούν στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών, προλαμβάνουν περισσότερους μαζικούς φόνους στην πατρίδα τους.

«Οτιδήποτε συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του Ιράκ είναι ένα πρόσθετο βήμα προς την αποφυγή πληγμάτων του Νταές στη δική μας επικράτεια», δήλωσε ο Ολάντ χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ολάντ θα ταξιδέψει αργότερα σήμερα στην κουρδική πόλη Αρμπίλ, όπου η Γαλλία θα παραδώσει περίπου 38 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, στην οποία περιλαμβάνονται και φάρμακα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό να χρειαστούν εβδομάδες για την ανακατάληψη της Μοσούλης. «Το Νταές υποχωρεί και το Νταές θα ηττηθεί», δήλωσε. «Η χρονιά αυτή θα είναι εδώ μια χρονιά νίκης εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter