Ολάντ: Ο Σόιμπλε κατάλαβε το λάθος του σε σχέση με την Ελλάδα

Ολάντ: Ο Σόιμπλε κατάλαβε το λάθος του σε σχέση με την Ελλάδα

«Η Γαλλία έκανε την Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή που έδωσε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ελλάδας.

 Πιο αναλυτικά, ο Γάλλος πρόεδρος τονίζει:

«Η Γαλλία έκανε την Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει. Τόσο σε ό,τι αφορά την Τραπεζική Ένωση όσο και την Ελλάδα, μια περίπτωση για την οποία υπογραμμίσαμε πόσο θα κόστιζε η έξοδος από την Ευρωζώνη, και εκείνοι (σ.σ.: οι Γερμανοί) το έλαβαν υπόψη στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τις δεσμεύσεις, τις οποίες σεβάστηκε ο Τσίπρας».

Σε ερώτηση αν «σταμάτησε τον Σόιμπλε», ο Γάλλος πρόεδρος απαντά:

«Μπορούμε να πούμε ότι το κατάλαβε από μόνος του. Μπορούσαμε να θριαμβολογήσουμε, αλλά αν ένα παιχνίδι απαιτεί φράσεις όπως ” η Γαλλία κέρδισε την Γερμανία” ή το αντίστροφο, στο τέλος χάνουν όλοι».

Σε σχέση με το Γαλλο-γερμανικό σύμφωνο και το αν έχει πάψει να είναι αρκετό, ο Φρανσουά Ολάντ εξηγεί:

«Είναι αναγκαίο. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αλλά δεν είναι αρκετό. Όταν με την κυρία Μέρκελ πετυχαίνουμε μια συμφωνία, μετά πρέπει να πείσουμε τους υπόλοιπους».

Σε σχέση με τα προβλήματα της Ευρώπης, τέλος, ο Γάλλος σοσιαλιστής πρόεδρος υπογραμμίζει:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι η βραδύτητα στην λήψη των αποφάσεων. Πράττουμε με αρκετά ορθό τρόπο, αλλά με υπερβολική καθυστέρηση. Πόσος χρόνος χρειάσθηκε για την συμφωνία με την Ελλάδα; Και για την Τραπεζική Ένωση; Για τους πρόσφυγες; Για την τρομοκρατία; Οι τρόποι δράσης μας δεν είναι κατάλληλοι γι’ αυτόν τον κόσμο της έκτακτης ανάγκης. Οι λαϊκιστές ζουν μέσα στην αμεσότητα του Twitter. Για να είμαστε αποτελεσματικοί πρέπει να είμαστε γρήγοροι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter