Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ολάντ: Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος - Δεν μπορούμε να ζητάμε επιπλέον προσπάθειες

Θέση εμφανώς υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης πήρε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να ζητήσουν «από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, πρόσθεσε μάλιστα πως «Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας σε συνθήκες που πρέπει να εξειδικευτούν» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επισήμανε ακόμη ότι «δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα», εξηγώντας πως υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα στην Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, που απειλούν την ανάπτυξη.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.