Ολέθρια σχέση. Νίκος Γεωργιάδης, ο γαλάζιος εφιάλτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το ΗΟΤ DOC HISTORY, το Docville και το DocEnergy

Ολέθρια σχέση. Νίκος Γεωργιάδης, ο γαλάζιος εφιάλτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το ΗΟΤ DOC HISTORY, το Docville και το DocEnergy

Με μια εμπεριστατωμένη έρευνα σε Ελλάδα και Μολδαβία το Documento, παρουσιάζει όλα τα στοιχεία της επιχείρησης «Angel killers» που καταδεικνύουν την εμπλοκή του καταδικασμένου πρωτοδίκως Νίκου Γεωργιάδη στο πολυπλόκαμο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Σε ρεπορτάζ 25 σελίδων αποκαλύπτουμε όλη τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Μολδαβία και συγκεκριμένα:

-Τις αποκαλυπτικές καταθέσεις των ανηλίκων στην αστυνομία της Μολδαβίας για τον Νίκο Γεωργιάδη και την εμπλοκή του στο κύκλωμα.

-Τις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές επαφές του Νίκου Γεωργιάδη με ανηλίκους.

-Τα σοκαριστικά DVD της συνεύρεσης του Νίκου Γεωργιάδη με ανηλίκους που περιέχονται στη δικογραφία.

-Τα επίσημα έγγραφα της μολδαβικής αστυνομίας για την σύλληψη του Νίκου Γεωργιάδη και τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Πώς επικαλέστηκε διπλωματική ασυλία και πώς αυτή οδήγησε στην απελευθέρωσή του.

-Την ιστορία του Ιταλού μάνατζερ αθλητών και του Δανού ιερέα που συνελήφθησαν την ίδια περίοδο ως εμπλεκόμενοι στο ίδιο κύκλωμα και βρίσκονται στη φυλακή.

-Συνεντεύξεις με τη δημοσιογράφο Ολγα Σιγκλέι και τη δικηγόρο Ναταλία Μπαϊράμ, οι οποίες συμμετείχαν στην επιχείρηση αποκάλυψης και παραθέτουν τον μιντιακό και δικαστικό αντίκτυπο της καταδίκης Γεωργιάδη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την δίκη και πρωτόδικη καταδίκη στην Ελλάδα του Νίκου Γεωργιάδη. Πώς το δικαστήριο κατέρριψε το αφήγημα του κατηγορουμένου και της ΝΔ περί πολιτικής δίωξης. Πώς ο Μολδαβός δικηγόρος που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, τελικά τον… έκαψε.

-Οι πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης που η ίδια η ΝΔ πολιτικοποίησε και η οργή εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από στελέχη και ψηφοφόρους για την στήριξη στον Νίκο Γεωργιάδη.

To HOTDOC HISTORY

Η Ιερά Εξέταση του γερουσιαστή ΜακΚάρθι στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Στην πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης πολιτικής Ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών «καταδύεται» αυτήν την Κυριακή το HOTDOC HISTORY.

Στον μακαρθισμό, τη ζοφερή εξαετία στη διάρκεια της οποίας οι ΗΠΑ γνώρισαν το αγριότερο πογκρόμ που με την επίκληση ενός φανταστικού «κομμουνιστικού κινδύνου» κατάφερε να υποτάξει την αμερικανική κοινωνία η οποία έβγαινε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με νωπές τις μνήμες της Αντιφασιστικής Συμμαχίας και του «Νιού Ντιλ» του Ρούσβελτ.

Το τεύχος αποφεύγει την αποδοχή της εύκολης ιδέας πως ο γερουσιαστής ΜακΚάρθι ήταν απλώς ένας παρανοϊκός με σύνδρομο καταδίωξης. Αναζητεί τις δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές, που εκτόξευσαν τον αδίστακτο δημαγωγό από το Ουισκόνσιν στον άμβωνα του Μεγάλου Ιεροεξεταστή.

Ο ΜακΚάρθι προσωποποιούσε την ανάγκη του βαθέος αμερικανικού συστήματος να καθυποτάξει τα σκιρτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και ήταν το τέλειο εργαλείο για την επιστροφή του συντηρητισμού. Και των Ρεπουμπλικάνων στη διακυβέρνηση, ύστερα από 20 χρόνια. Όμως ο Φρανκενστάιν-ΜακΚάρθι γρήγορα στράφηκε εναντίον των δημιουργών του. Κατηγόρησε για ύποπτο φιλοκομμουνισμού ακόμη και τον μέντορα του πρόεδρο Αϊζενχάουερ ή τον στρατηγό Μάρσαλ! Ακόμη και τον υπουργό Στρατιωτικών πως ανέχθηκε έναν κομμουνιστή …οδοντίατρο.

Κατέστρεψε καριέρες και ζωές ανθρώπων, οδήγησε άλλους στο θάνατο και τους Ρόζενμπεργκ στην ηλεκτρική καρέκλα. Εβαλε τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς του Χόλιγουντ στη «Μαύρη Λίστα». Και τους έστειλε πίσω στην Ευρώπη. Τσάπλιν, Λόουζι, Ντασέν κ.α. Ή στη φυλακή· σαν τον Τράμπο που κέρδισε και ένα Οσκαρ σεναρίου υπογράφοντας με ψεύτικο όνομα.

Η πτώση του αντικομμουνιστή «σταυροφόρου» ήταν εξίσου απότομη με την άνοδο του. Στη «δίκη» εναντίον του Στρατεύματος ο δικηγόρος Γουέλτς, εξερράγη και – live στην τηλεόραση – τον κατεξευτέλισε με τη φράση: «Αρκετά Γερουσιαστά! Μα, δεν έχετε ίχνος αξιοπρέπειας κύριε Μακάρθι;» Σε λίγους μήνες ο ΜακΚάρθι αποπέμφθηκε ατιμωτικά. Ο μακαρθισμός, είναι μια άλλη ιστορία…

To Docville

Ο θρύλος της πάλης Γιώργος Τρομάρας στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Μια αφοπλιστική αποκλειστική κουβέντα με τον θρυλικό παλαιστή Γιώργο Τρομάρα. Όπως χαρακτηριστικά λέει στην Έμυ Ντούρου «έχω κάνει φίλους σε όλο τον κόσμο και είμαι περήφανος. Στο τελευταίο χωριό να βρεθώ μπορούν να με φιλοξενήσουν τουλάχιστον για δέκα μέρες».

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου με αφορμή τις μουσικές Παρασκευές με τίτλο «Τα πιο ωραία λαϊκά» στο ανανεωμένο Αλσος του Πεδίου Αρεως, μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για το λαϊκό τραγούδι, τη γέννα των στίχων, την Αριστερά και τη βαθιά αγάπη της για την Ελλάδα.

Η καμπάνια «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και της οργάνωσης Human Rights 360 που χαρτογραφεί τη ρατσιστική βία μέσα από πραγματικές ιστορίες που έγιναν υλικό στα χέρια 25 εικαστικών που εκθέτουν τα σκίτσα τους στην Τεχνόπολη. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης Κρίστιαν Λούπα κατασκευάζει μια αλησμόνητη σκηνική εμπειρία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μεταφέροντας τη «Δίκη» του Φραντς Κάφκα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο Νέγρος του Μοριά έχει ρίζες από τη Γκάνα, αλλά γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους. Στη συνέντευξη του στην Ηλέκτρα Ζαργάνη ο ράπερ από την Κυψέλη που κάνει στίχους τα βιώματα της πόλης του, λέει: «Διαβάζω ιστορία, αλλά δεν γουστάρω το φουλ ελληναριό».

Ο Βασίλης Ποδαράς, έπειτα από τη συμμετοχή του σε γνωστά τζαζ συγκροτήματα, ξεκινά την προσωπική του πορεία με την έκδοση του νέου του δίσκου και δίνει τις λεπτομέρειες σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο ηθοποιός Βασίλης Μαγουλιώτης λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης μοιράζεται τις σκέψεις του με την Αφροδίτη Ερμίδη κι όπως λέει χαρακτηριστικά «τα ξαδέρφια κι ο αδερφός μου, που με χώσανε στον χώρο, γίνανε άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι κι εγώ κατάντησα ηθοποιός».

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Μπρούνο Γκανζ η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά την μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού με ένα αφιέρωμα στο έργο του που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 5 Μαρτίου. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ιδρυτής και μουσικός διευθυντής της Σχολής Μελωδών του Αγίου Παύλου ο Ιάσων Μαρμαράς, από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της παλαιάς μουσικής στη χώρα μας, μιλά στον Παναγιώτη Φρούντζο για τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής όπου θα ερμηνεύσουν με τη Σχολή Μελωδών τους «Θρήνους του προφήτη Ιερεμία».

Ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παναγιωτόπουλος, συζητά με την Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Libido artistica: Κοινωνική κριτική της καλλιτεχνικής ζήτησης» που συνέγραψε με την δρ Κοινωνιολογίας Μαρία Βιδάλη.

To DocEnergy

DocEnergy: Οι προκλήσεις της νέας εποχής. Ειδική έκδοση για την ενέργεια την Κυριακή με το Documento

Οι βασικές ενεργειακές προκλήσεις της νέας εποχής για ολόκληρη την υδρόγειο έχουν να κάνουν µε την κλιµατική αλλαγή και τον περιορισµό των εκποµπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στην ειδική έκδοση DocEnergy, περιγράφονται οι προκλήσεις και οι προοπτικές της νέας εποχής μέσα από την παρουσίαση και την ανάλυση των προοπτικών των ΑΠΕ, το εθνικό σχέδιο για την κλιματική αλλαγή αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές στην αγορά ενέργειας.

Ο ρόλος της ΔΕΗ, οι συμπράξεις των εναλλακτικών προμηθευτών, τα πράσινα κτίρια και οι ευκαιρίες για τους καταναλωτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter