Όλγα Γεροβασίλη: Άγνοια ή εξαπάτηση Μητσοτάκη για τις «δωρεάν μαστογραφίες»;

Όλγα Γεροβασίλη:  Άγνοια ή εξαπάτηση Μητσοτάκη για τις «δωρεάν μαστογραφίες»;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του Μαστού, η γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη, καυτηριάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για “πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας”.

Τον εγκαλεί για προχειρότητα, άγνοια ή και εξαπάτηση, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη του, τόσο το υφιστάμενο πλαίσιο, όσο και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Σήμερα, 25η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανέλαβε δράση ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την παρουσία της κατά τη συζήτηση της #πρότασης_μομφής στη #Βουλή.

Ως γιατρός και ως γυναίκα επισημαίνω τη σημασία, την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στις παροχές Πρωτοβάθμιας Υγείας συμπεριλήφθηκε, για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και ΚΑΘΕ χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός μόλις ανακοίνωσε “πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη για τις γυναίκες ηλικίας 49 & 50 ετών”, μη λαμβάνοντας υπόψιν τόσο το υφιστάμενο πλαίσιο, όσο και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Προχειρότητα, άγνοια…μήπως και εξαπάτηση;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter