Όλγα Γεροβασίλη: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης οδήγησαν στο δεύτερο lockdown

Όλγα Γεροβασίλη: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης οδήγησαν στο δεύτερο lockdown

Το γεγονός ότι έφτασε η χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι ήταν κάτι αναπόφευκτο. Είναι αποτέλεσμα των πράξεων και παραλείψεων του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, των οποίων οι ευθύνες είναι εγκληματικές. Η αλαζονεία που επέδειξαν είναι απίστευτη. Αντί να λάβουν υπόψη τους τις υποδείξεις των επιστημόνων, προσπάθησαν να εργαλειοποίησουν την επιστήμη στην προσπάθειά τους να αναπαράγουν το success story τους.

Αυτό επισημαίνει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα «Daily Post» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Μεταξύ άλλων η κα Γεροβασίλη τόνισε:

. Το χειρότερο είναι, πως, όσο έβλεπαν την κλιμάκωση της πανδημίας, τόσο παρίσταναν πως όλα έβαιναν καλώς. Και όταν πια οι αριθμοί δεν μπορούσαν να κρυφτούν παρά την ακριβοπληρωμένη προπαγάνδα, τότε κατηγόρησαν ανοιχτά τη κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους. Έφτασαν στο σημείο αυτοί που επένδυαν μάταια επί πέντε χρόνια στην καταστροφή της χώρας, να κατηγορούν όσους παρουσιάζουν την πραγματικότητα για κορονοκαπηλεία.

. Τα ψέματα τελείωσαν και ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Ηγείται μιας ανεκδιήγητης, επικίνδυνης κυβέρνησης, η οποία φροντίζει να επιρρίπτει τις ευθύνες σε όλους τους υπόλοιπους, ενώ αποποιείται το σύνολο των δικών της. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει στη χειρότερη ώρα για την πατρίδα μας.

. Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να στηριχθεί άμεσα με χιλιάδες προσλήψεις και με την επέκταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού. Πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση του μισθολογικού καθεστώτος για τους εργαζόμενους νοσηλευτές και γιατρούς και δωρεάν έλεγχος covid για το σύνολο των πολιτών. Και φυσικά θα πρέπει να αναπτυχθούν άμεσα νέες δομές, ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να μην μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου γεγονός που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη νοσηρότητα και θνητότητα του πληθυσμού από άλλες αιτίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter