Όλγα Γεροβασίλη: Η δική μας πολιτική αντιμάχεται κάθε πελατειακή λογική

Όλγα Γεροβασίλη: Η δική μας πολιτική αντιμάχεται κάθε πελατειακή λογική

«Η δική μας πολιτική αντιμάχεται κάθε πελατειακή λογική και σήμερα δίνουμε απαντήσεις στο πώς βλέπουμε και τι κάνουμε για να μεταρρυθμίσουμε το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης» είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ομιλία της στο Μουσείο Μπενάκη, στην παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 – 2019».

Και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να μην είναι η Δημόσια Διοίκηση ένα αδιαφανές πλέγμα μηχανισμών γραφειοκρατίας, για να εξυπηρετoύνται διαχρονικά οι λίγοι. Αλλά, αντίθετα, να είναι μια αποδοτική, φιλική, εύρυθμη, σύγχρονη, παραγωγική και αμερόληπτη δημόσια δομή, με το βλέμμα αποκλειστικά στραμμένο στις ανάγκες των πολλών και στο δημόσιο συμφέρον».

Η διοικητική ανασυγκρότηση έρχεται να θεραπεύσει διαχρονικές παθογένειες

«Σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία, τη στιγμή που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιστοποιούν την ανοδική μας τροχιά, η διοικητική ανασυγκρότηση έρχεται να θεραπεύσει διαχρονικές παθογένειες, συμμετέχοντας δυναμικά στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε ανοικτές διαδικασίες στην εσωτερική λειτουργία του Δημόσιου Τομέα

«Πιστεύοντας βαθιά πως καίριας σημασίας για την επιτυχία του όποιου εθνικού σχεδιασμού για τη Δημόσια Διοίκηση είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε με ανοιχτές κι αντικειμενικές διαδικασίες, μια δέσμη δράσεων που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως η Κινητικότητα, η Αξιολόγηση, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και η Επιλογή Προϊσταμένων, τα Περιγράμματα Θέσεων, η Στοχοθεσία» επισήμανε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά: «Επενδύουμε στην προώθηση του κατάλληλου υπαλλήλου στην κατάλληλη θέση».

«Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020, θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του συναλλασσόμενου» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε άλλη μια ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση

«Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, δεν φιλοδοξεί να είναι ακόμη μία ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση, ούτε μια μεταρρύθμιση για τη μεταρρύθμιση» είπε στην ομιλία της η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι έχουμε ακούσει όλοι μας πολλές φορές και έχουμε εθιστεί αντανακλαστικά στην αμφιβολία, όταν η πολιτική ηγεσία διακηρύττει μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση και υπογραμμίζοντας ότι είναι μία από τις πολύ άσχημες παρακαταθήκες που μας άφησε το πολιτικό σύστημα που κυβερνούσε τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

«Το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας κληροδότησε ανελαστικές δεσμεύσεις κι ασφυκτική επιτροπεία, προσδοκώντας να μην τα καταφέρουμε με τις αξιολογήσεις και να είμαστε μια μικρή, αριστερή παρένθεση στη σύγχρονη πολιτική ζωή. Προσδοκώντας στο να χάσουμε τα κοινωνικά μας ερείσματα, προπαγανδίζοντας πως είμαστε όλοι ίδιοι.

Όπως διαψεύσθηκαν στο σχεδιασμό τους περί αριστερής παρένθεσης -και η εποχή των μνημονίων τελειώνει οριστικά απ’ τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησής μας- έτσι θα διαψευσθούν και στο ότι είμαστε όλοι ίδιοι» τόνισε η κ. Γεροβασίλη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter