Όλγα Γεροβασίλη: ΝΔ double face. Τώρα και στη Νέα Υόρκη

Όλγα Γεροβασίλη: ΝΔ double face. Τώρα και στη Νέα Υόρκη

Η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο τοποθετήθηκε για τις παλινωδίες του κυρίου Μητσοτάκη σε ζητήματα όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για τη συνάντησή με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να βγάλει μια ανακοίνωση για το εξωτερικό, κατονομάζοντας τον κ. Ζάεφ ως πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ για το εσωτερικό αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον κ. Ζάεφ χωρίς να του αποδίδει καμιά ιδιότητα

Από το Μάτι και τις συκοφαντίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα και της Ρένας Δούρου προσπαθώντας να υφαρπάξει ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στην ανακάλυψη της κλιματικής αλλαγής. Από τους «μακεδονομάχους» και τη σιωπή για τις επιθέσεις σε βάρος μελών του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην ανάγκη τήρησης των όρων της συμφωνίας των Πρεσπών. Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι η υποκρισία του κυρίου Μητσοτάκη έχει ως στόχο την κατάληψη της καρέκλας του πρωθυπουργού. H ίδια υποκρισία χαρακτηρίζει τις αναφορές της Νέας Δημοκρατίας για τη δήθεν αριστεία και το δήθεν κομματικό κράτος των μετακλητών.

Η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε πως ο κ. Μητσοτάκης καταργεί αξιοκρατικές διαδικασίες για να εγκαθιδρύσει ένα σκληρό κομματικό κράτος της δεξιάς το οποίο ταιριάζει σε αυτό της δεξιάς του ‘60. Μάλιστα, όταν δεν ταιριάζει ο νόμος με αυτά που θέλει, ο κύριος Μητσοτάκης αλλάζει το νόμο. Έτσι, πέρασε μία σειρά από ρυθμίσεις όπως αυτή για την έλλειψη προσόντων του Διοικητή της ΕΥΠ, την αύξηση του αριθμού των μετακλητών και των μισθών τους ασχέτως των τυπικών τους προσόντων.

Για την επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσιεύματα για την εξαγορά της Forthnet Nova, η βουλευτής Άρτας υπενθύμισε τη στάση που ακολούθησε η κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καθαιρώντας την πρόεδρο και άλλα 3 μέλη.

Σε ερώτηση για το αν προκύπτουν ζητήματα υγιούς ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη εξαγορά, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε πως αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για αυτή την εξαγορά από ιδιοκτήτη ΠΑΕ που έχει ήδη στην κατοχή του πολλά μέσα μαζικής επικοινωνίας, αυτός θα μπορεί πιθανώς να ελέγχει ανταγωνιστικές ΠΑΕ μέσω των χρημάτων που αυτές εισπράττουν για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα που τα εκχώρησαν στη Nova.

Κατά τη βουλευτή προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τους κανόνες της αγοράς και τη λειτουργία του ανταγωνισμού. Μάλιστα στο σημείο αυτό της συνέντευξης, η Όλγα Γεροβασίλη αναρωτήθηκε αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για επικείμενο κούρεμα των χρεών της Forthnet κατά 85% την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών πνίγεται από τις οφειλές.

Σύμφωνα με τη Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η επίκαιρη επερώτηση για το ολιγοπώλιο στην ενημέρωση αναδεικνύει ευρύτερα ζητήματα από αυτό της εξαγοράς της Forthnet – Nova. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι αυτό του ολιγοπωλίου στην ενημέρωση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προσπαθούν να αναδείξουν αυτό το κρίσιμο ζήτημα στο σύνολο της κοινωνίας και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει. Η ίδια τόνισε ωστόσο πως για το ζήτημα της ενημέρωσης θα πρέπει να μιλήσει και ο κόσμος της δημοσιογραφίας και η ΕΣΗΕΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter