Όλγα Γεροβασίλη: Οι πολίτες θέλουν την κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού

Όλγα Γεροβασίλη: Οι πολίτες θέλουν την κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού

Το δίλημμα των πολιτών είναι: Θα επιλέξουν τη ΝΔ που οδήγησε τη χώρα σε χρεωκοπία, την εγκλώβισε στη μέγγενη μνημονίων και τη βύθισε σε ύφεση ή τον ΣΥΡΙΖΑ που την απελευθέρωσε και επιτέλους την έβαλε σε ράγες ασφαλούς τροχιάς ανάπτυξης;

Αυτό επισημαίνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφια βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στα “Νέα”.

Χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη “όψιμο” και υπενθυμίζει ότι αυτή επέβαλε 8 στους 10 φόρους. Για τα μέτρα της ΝΔ λέει ότι αφορούν μόλις ένα 8% ανώτερων εισοδημάτων. Και προσθέτει: Η επιλογή Μητσοτάκη αποτελεί διαβατήριο για πισωγύρισμα στο μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα. Στα χρόνια που οι πολίτες άκουγαν “νέα μέτρα” και τα συνέδεαν με νέες περικοπές. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη. Πόσο μάλλον το να σταθεί η κοινωνία όρθια”.

Σε ερώτηση αν είναι εύκολο να ανατραπεί από το ΣΥΡΙΖΑ η ήττα των ευρωεκλογών και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απαντά:

Οι ανατροπές στην ζωή είναι μέρος της κανονικότητας, έτσι έχει καταγραφεί και στην πολιτική ιστορία. Στις ευρωεκλογές πάντοτε υπήρχαν στοιχεία χαλαρής ψήφου, ενώ τώρα το διακύβευμα είναι διαφορετικό: ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Κι εμείς θέλουμε την κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού, ενώ η Δεξιά πάντα τη βλέπει ως λάφυρο στην υπηρεσία λίγων.

Στην ερώτηση αν ο ελληνικός λαός δώσει εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ, τι φοβάται για την επόμενη μέρα, η κα Γεροβασίλη τονίζει:

“Η αντιπαράθεσή μας με την ΝΔ είναι υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και με όρους προγραμματικούς. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να αντιπολιτεύεται με βάση την καταστροφολογία, τη μικροπολιτική και το φόβο. Προτάσσουμε τη λογική, το συμφέρον της χώρας και τα πραγματικά στοιχεία. Στο υποθετικό σενάριο που βάζετε η ΝΔ να γίνει κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα θερίσει αυτά που έσπειρε στην απέλπιδα προσπάθεια να επανέλθει στην εξουσία. Να είστε σίγουρος, όμως, ότι όσο κι αν απειλεί η ΝΔ να λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας, ο λαός δεν φοβάται. Με το φόβο και το λαό απέναντι δεν κυβερνάς ποτέ”. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter