Όλγα Γεροβασίλη: Η βράβευση για το Γεφύρι της Πλάκας, δικαίωση για όσους εργαστήκαμε για την αποκατάστασή του

Όλγα Γεροβασίλη: Η βράβευση για το Γεφύρι της Πλάκας, δικαίωση για όσους εργαστήκαμε για την αποκατάστασή του

«Η σημερινή βράβευση της πρότυπης αποκατάστασης της γέφυρας της Πλάκας αποτελεί δικαίωση για όλους όσοι εμπνευστήκαμε, εργαστήκαμε και υλοποιήσαμε αυτό το πρωτοπόρο έργο. Οι επιστήμονες, οι τεχνικοί και οι τεχνίτες, μετέτρεψαν την καταστροφή σε ελπίδα. Τα συντρίμμια σε υλικά της αποκατάστασης», σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Από τις πρώτες ώρες της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι η γέφυρα θα σταθεί και πάλι όρθια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση και συνέδραμε αποτελεσματικά στην άρση κάθε εμποδίου», προσθέτει η Όλγα Γεροβασίλη, και επισημαίνει:

«Τέσσερα χρόνια μετά, αυτή η υπόσχεση υλοποιήθηκε. Σήμερα βραβεύτηκε η έμπρακτη προσήλωση μας στην αποκατάσταση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης. H Γέφυρα της Πλάκας στέκεται ξανά όρθια. Είναι ξανά κομμάτι της ζωής μας».

Υπενθυμίζεται ότι το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, που χτίστηκε από μάστορες της πέτρας τον 19ο αιώνα, κατέρρευσε από πλημμύρες στις 2 Φεβρουαρίου του 2015.

Η ανακατασκευή του στην αρχική του μορφή, τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς / Europa Nostra 2021.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter