Όλγα Γεροβασίλη: Τον ένοχο ήδη τον ξέρουμε, σπουδαίο να μην υπάρξουν και συνένοχοι

Όλγα Γεροβασίλη: Τον ένοχο ήδη τον ξέρουμε, σπουδαίο να μην υπάρξουν και συνένοχοι

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν αποκαλυπτόταν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, από ευθιξία και μόνο θα είχε ήδη παραιτηθεί. Η ίδια η κυβέρνηση θα ζητούσε την παραίτησή του», ανέφερε στην ομιλία της στη Βουλή, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, στο περιθώριο και της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Γεροβασίλη διερωτήθηκε πως ο πρωθυπουργός «δεν ήξερε, δεν ρώτησε».

Μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το μέτρο της νομιμότητας δεν είναι το εάν έδωσε έγκριση μια εισαγγελέας, «η οποία βεβαίως και αυτή ευθύνεται», προσθέτοντας πως είναι ένα ζήτημα «βαθιά πολιτικό, βαθιά θεσμικό».

«Ακούσαμε πολλά από τον κ. πρωθυπουργό, αλλά καμία απάντηση», ενώ αναρωτήθηκε «εάν έχει άδικο όλη η αντιπολίτευση και ο νομικός κόσμος της χώρας, όταν λένε ότι πρόκειται για συνταγματική εκτροπή και οφείλει ο κ. Μητσοτάκης, τουλάχιστον, να παραιτηθεί», πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια τόνισε επίσης πως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης «έχρισε με νόμο ως πολιτικό προϊστάμενο, επικεφαλής αλλά και υπόλογο για την ΕΥΠ, τον εαυτό του».

Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν ήταν οποιοσδήποτε υπουργός επικεφαλής, ήδη θα είχε παραιτηθεί. Τώρα που ο υπεύθυνος λέγεται ‘Κυριάκος Μητσοτάκης’, είναι απλά Δευτέρα!».

Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός «φέρει στις πλάτες του το βάρος να αποδείξει ότι η Ελλάδα της ΚΥΠ και των ΚΥΠατζήδων δεν γίνεται η σύγχρονη πραγματικότητα», καθώς και ότι «το κράτος δεν είναι παρακράτος».

Τέλος, έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας, «με κυβερνητικές διαρροές ότι δήθεν η Ρωσία επιχειρεί την αποσταθεροποίηση. Δήθεν ξένες χώρες ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη», τονίζοντας πως οι πρεσβείες το διέψευσαν και ο πρωθυπουργός δήλωσε ‘ανήξερος’: ‘Δεν γνώριζα, δεν είδα, δεν άκουσα’».

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Γεροβασίλη: Σκάνδαλο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του σκανδάλου των υποκλοπών παραμένει στη θέση του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter