Όλη η ανθρωπογεωγραφία στη Βουλή: «Καθαρές» λύσεις, ξεκάθαρες και οι απαντήσεις

Όλη η ανθρωπογεωγραφία στη Βουλή: «Καθαρές» λύσεις, ξεκάθαρες και οι απαντήσεις

Βγήκαν τα μπλοκάκια μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία όχι των παρόντων βουλευτών αλλά των τριακοσίων της Βουλής.

Μέχρι πάντως αυτήν τη στιγμή η Κυβέρνηση δείχνει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Βουλής αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τόσο η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όσο και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκαλης, και οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Στην περίπτωση αυτή ο κ. Καμμένος βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση αφού σε περίπτωση διαγραφής τους οι ΑΝΕΛ θα βρεθούν και εκτός βουλής και ο ίδιος δεν θα απολαμβάνει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος.

Στην Κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να προστεθούν τόσο η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, όσο και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί και ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Ξεκάθαρη στήριξη στην κυβέρνηση έδωσε η υφυπουργός Εξωτερικών Μαρία Χρυσοβελώνη, λέγοντας ότι : «Πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της»

Αμηχανία φαίνεται ότι προκαλούν οι εξελίξεις και στη ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «σκηνοθετημένο διαζύγιο» με δεδομένο ότι από τη μία προφανώς και επιθυμεί την πτώση της Κυβέρνησης ωστόσο γνωρίζει ότι σε περίπτωση εκλογών είναι αναγκασμένη να πάρει σαφή θέση για το ονοματολογικό η οποία θα τη δεσμεύει σε περίπτωση που είναι αυτή η επόμενη Κυβέρνηση. Ακόμη πιο δύσκολη αναμένεται η θέση όταν έρθει στη Βουλή η πρόταση ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το ρεπορτάζ να θέλει κάποιους βουλευτές της που συμμετέχουν στη γενική συνέλευση του Οργανισμού να έχουν εγείρει επιφυλάξεις.

Από την άλλη μια «νίκη» Τσίπρα και μάλιστα σε μια από τις πιο κορυφαίες διαδικασίες της Βουλής δεν μπορεί παρά να προσμετρηθεί στα θετικά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σε μια εκ των πραγμάτων προεκλογική χρονιά. Για την ακρίβεια θα είναι η τέταρτη φορά (Δημοψήφισμα Ιουλίου 2015, εκλογές Σεπτεμβρίου 2015, απόρριψη πρότασης μομφής ΝΔ το 2018) που ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνει ένα ρίσκο και δικαιώνεται.

Τέλος και όπως έχει γράψει το Documentonews.gr η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα εκκινήσει την προσεχή Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το θέμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter