Ολική έκλειψη ηλίου: Χιλιάδες κόσμου στη Χιλή και την Αργεντινή θαύμασαν το φαινόμενο (Photos)

Ολική έκλειψη ηλίου: Χιλιάδες κόσμου στη Χιλή και την Αργεντινή θαύμασαν το φαινόμενο (Photos)

Υπό ιδανικές συνθήκες, στην έρημο Ατακάμα στη βόρεια Χιλή, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν την ολική έκλειψη ηλίου, η οποία ήταν ορατή στην περιοχή για πρώτη φορά μετά από 427 χρόνια.

Η απουσία υγρασίας και τεχνητού φωτισμού έδωσε την ευκαιρία στο πλήθος που είχε μαζευτεί να δει την έκλειψη σε έναν από τους καθαρότερους ουρανούς του κόσμου.

Η περιοχή, στα βόρεια της παραθαλάσσιας πόλης Λα Σερένα, είχε να «δει» έκλειψη από το 1592, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ινστιτούτου Αστρονομίας της Χιλής. Η αμέσως επόμενη αναμένεται το 2165.

Η βόρεια Χιλή είναι γνωστή για τον καθαρό ουρανό της, χάρη στον οποίο μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο αποτελεσματικά τηλεσκόπια της Γης έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή μετατρέποντάς της σε παγκόσμιο αστρονομικό κέντρο.

«Μπορούμε επιτέλους να χρησιμοποιήσουμε τα “παιχνίδια” μας και στη διάρκεια της ημέρας, γιατί είναι πάντα νύχτα όταν τα χρησιμοποιούμε», είπε στον Guardian ο Ελγιάρ Σενταγκάτι, αστρονόμος στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή.

Η ολική έκλειψη ήταν ορατή και στην πόλη Κασκόμους στην Αργεντινή, όπου δεκάδες επισκέπτες αψήφησαν τους ισχυρούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες για να θαυμάσουν την έκλειψη.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter