Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, «έφυγε» ο Περικλής Βασιλάκης

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, «έφυγε» ο Περικλής Βασιλάκης

Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, προκάλεσε η είδηση ότι σήμερα (7/11) το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, ο παλιός διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο και και τον χώρο της διαιτησίας, την οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια. 

Ο παλαίμαχος διαιτητής και τηλεκριτικός διαιτησίας επί χρόνια στην ΕΡΤ, εδώ και πολύ καιρό έδινε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο και το τελευταίο διάστημα είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ποιος ήταν ο Περικλής Βασιλάκης

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και ήταν από τους πιο γνωστούς διαιτητές στην Ελλάδα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη.

 Ήταν επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής δύο φορές στην Πρέβεζα. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό, ήταν και καθηγητής διαιτησίας.

«Τεράστιο το κενό»

Με την αναγγελία του θανάτου του Περικλή Βασιλάκη ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης, προέβη σε γραπτή δήλωση με την οποία αποχαιρέτισε τον παλιό του συνεργάτη: «Ο αναπάντεχος θάνατος του Περικλή Βασιλάκη αφήνει ένα τεράστιο κενό στην ποδοσφαιρική και όχι μόνο, οικογένεια της χώρας μας. Άτομο ακέραιο, έντιμο και κυρίως αγνό, ο Περικλής Βασιλάκης, άφησε μόνο θετικά σημάδια με ότι ασχολήθηκε.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου ως ένας ικανότατος διαιτητής, ως ένας ανεπηρέαστος και άξιος τηλεκριτικός του ποδοσφαίρου, ως ένας λάτρης και αγωνιστής της εξυγίανσης του χώρου. Στο χώρο της πολιτικής, διακρίθηκε προσφέροντας με το ίδιο πάθος στις θέσεις που θήτευσε για την αγαπημένη του Πρέβεζα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του την περίοδο που διατέλεσα Υφυπουργός Αθλητισμού και θα τον θυμάμαι πάντα για την ευθυκρισία του, το χαρακτήρα του και πάνω απ’ όλα την προθυμία της διαρκούς προσφοράς του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και εύχομαι να είναι αιώνια η μνήμη του και στο χώρο της διαιτησίας να τον θυμόμαστε πάντα ως ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση».

«Μέγιστη η απώλεια του»

Για τον θάνατο του Περικλή Βασιλάκη έγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στον λογαριασμό του στο facebbok: «Σήμερα χάσαμε έναν φίλο, τον συνοδοιπόρο μας Περικλή Βασιλακη, τέως περιφερειακό σύμβουλο, τέως αντιπεριφερειάρχη, τέως διεθνή διαιτητή, σπουδαίο άνθρωπο. Μέγιστη η απώλεια του για πολλούς, αλλά κυρίως για την οικογένεια του. Αιωνία η μνήμη του».

Ο πρώτος του αγώνας στην Α’ εθνική, ήταν τον Οκτώβριο του 1983, όταν σφύριξε τον αγώνα Παναθηναϊκού-Απόλλωνα, ως ο νεότερος τότε διαιτητής στην κατηγορία.

Η κηδεία του Περικλή Βασιλάκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (8/11).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter