«Ολιστική ζωή» με δανεικά και υπογραφή Μητσοτάκη

«Ολιστική ζωή» με δανεικά και υπογραφή Μητσοτάκη

Δεν έχει σημασία, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το πόσα χρήματα βγάζει ένας εργαζόμενος, σημασία έχει να βλέπει τη ζωή του λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά. Κι αυτό γιατί «υπάρχει ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι που κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη και πιο ευχάριστη».
Εν ολίγοις, πάρτε 650 ευρώ μισθό, δείτε τη ζωή ολιστικά και όταν δεν θα έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ, ή δεν έχετε να βάλετε βενζίνη, θα δανειστείτε από συγγενείς και φίλους. Τι; Πότε θα τα δώσετε; Έλα μωρέ τώρα. Θα βλέπετε τη ζωή ολιστικά και θα ξεχρεώνετε κιόλας; Τόσους συγγενείς και τόσους φίλους έχετε.

*** Αυτά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκτός χαρτιού ομιλία τους προς νέους εργαζόμενους και δεν σηκώθηκε κάποιος απ’ αυτούς να του πει μπροστά στις κάμερες «ρε αδερφέ μας δουλεύεις;». Κι αν όχι γι’ αυτόν, γιατί ίσως παίρνει έναν καλό μισθό, για τον αδερφό του, τη σύντροφό του, τον γείτονά του.
Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία, δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός χώρας. Ας πάει σπίτι του να παίξει video games, για τίποτα άλλο δεν τον έχω ικανό. Άντε και για να σκάει φυσαλίδες από σελοφάν περιτυλίγματος.

*** Ντροπή για αυτούς που τον ψήφισαν, ντροπή γι’ αυτούς που τον χειροκροτούν, ντροπή γι’ αυτούς που μένουν απαθείς, ντροπή για τα ΜΜΕ που κάνουν ότι δεν άκουσαν, ντροπή για τα golden boys, ντροπή για τη δημοκρατία, ντροπή για το δούλεμα που τρώμε, ντροπή για τη χώρα, ντροπή για τα πάντα. Ντροπή σε μας…

*** Εν τω μεταξύ, το λέει αυτό ο Μητσοτάκης που έκανε αίτηση να αποζημιωθεί ως πλημμυροπαθής για 50 ελιές.

*** Στην ίδια ομιλία ο Κυριάκος προανήγγειλε το τέλος της δωρεάν φοιτητικής στέγασης και την υιοθέτηση της αγαπημένης στην κυβέρνηση μεθόδου των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ό,τι ξέρατε, ξεχάστε το. Σημασία έχει να βολεύονται αυτοί που πρέπει και να πληρώνουν, επίσης, αυτοί που πρέπει.

https://twitter.com/4everRedskin/status/1528718736156463108?s=20&t=FZLwL-Pe7-fba9cfCQJBqg

*** Ρε τι ψηφίσατε, ρε;

*** Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην προσπάθειά του ν’ αντικρούσει το δημοσίευμα του Documento, που αναφέρει ότι πλήρωσε το «μάρμαρο» της επαγγελματικής αποκατάστασης του γιου του πρωθυπουργού και έτσι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, αλλά ο Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς, ο οποίος προσέλαβε ως βοηθό του τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ουσιαστικά το επιβεβαίωσε.
Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Τι θα έκανε; Θα το επιβεβαίωνε; Όπως μπορεί ο καθένας, με ό,τι ελληνικά γνωρίζει.

*** Το ζουμί είναι αλλού όμως. Τα δύο tweet του αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών φιλοξενήθηκαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό τον τίτλο: «Διαψεύδει δημοσίευμα του Documento ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μ. Βαρβιτσιώτης». Μόνο αυτό δεν έκανε, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο.
Τι διέψευσε δεν έμαθαν οι συνδρομητές του AΠΕ-ΜΠΕ. Ένα δημοσίευμα που έλεγε για κάποιον από το χωριό που δεν τον ξέρουμε; Ότι φοράει περούκα; Ότι τα βράδια κοιμάται με τις κάλτσες; Τι διέψευσε ο κ. Βαρβιτσιώτης;

*** Ας είμαστε λιγάκι σοβαροί, όταν ενημερώνεται ο αναγνώστης για κάποια διάψευση, θα πρέπει να μάθει και τι ακριβώς διαψεύδει αυτός που διαψεύδει. Διαφορετικά δεν έχει νόημα η καταγραφή της είδησης. Ας πάει, όμως, κι αυτό το παλιάμπελο. Για το ΑΠΕ-ΜΠΕ επί Μητσοτάκη μιλάμε.

*** Το πήραν, που λέτε, τα Πετσωμένα ΜΜΕ το τηλεγράφημα και το έκαναν αναπαραγωγή χωρίς επίσης ν’ αναφέρουν τι διέψευσε τελικά ο Βαρβιτσιώτης. Απλά διέψευσε. Κανείς απ’ όσους μπήκαν στη διαδικασία ν’ αντιγράψουν το θέμα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έβαλαν δυο αράδες, έτσι για τα μάτια της έρμης της δημοσιογραφίας. Όσοι αντέγραψαν το θέμα αυτό, να με συγχωρούν, αλλά δεν είναι δημοσιογράφοι, ας βρουν κάποια άλλη δουλειά, να αισθάνονται και λιγάκι υπερήφανοι, που δεν ξέρουν και πώς είναι.

*** Οι εργαζόμενοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγγέλλουν τους «χρυσούς μισθούς» των golden boys και μιλούν για «μεθοδεύσεις της Διοίκησης εκτός νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης». Ρε, ούτε τα πόμολα δεν θα αφήσουν. Ούτε τα πόμολα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter