Ολλανδή ευρωβουλευτής: Το διάγγελμα Μητσοτάκη άφησε αναπάντητα ερωτήματα

Ολλανδή ευρωβουλευτής: Το διάγγελμα Μητσοτάκη άφησε αναπάντητα ερωτήματα

Σε μια σειρά ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το διάγγελμά για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων καταθέτει η Ολλανδή ευρωβουλευτής του Renew Europe (Democraten 66) Σόφι ιν’τ Βελντ. Γεγονός που αποδεικνύει πως η μητσοτακική διακυβέρνηση απασχολεί με αρνητικό τρόπο πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ευρωβουλευτής διερωτάται μέσα απ΄την πλατφόρμα του Twitter «Εάν η χρήση του Predator είναι παράνομη στην Ελλάδα, θα δώσουν οι ελληνικές αρχές ύψιστη προτεραιότητα στη διερεύνηση του θέματος; Έχουν εξασφαλιστεί όλα τα πιθανά αποδεικτικά στοιχεία στα γραφεία της Intelexa στην Αθήνα; Θα καλέσουν οι ελληνικές αρχές την Europol να βοηθήσει στην έρευνα; Τι γίνεται με την άρνηση της Ουκρανίας και της Αρμενίας σχετικά με τον ισχυρισμό ότι είχαν παραγγείλει την τηλεφωνική υποκλοπή του Νίκου Ανδρουλάκη; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την έλλειψη πολιτικής κρίσης του αρχηγού της ΕΥΠ, αλλά καθώς η ΕΥΠ εμπίπτει στην άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού, γιατί δεν ενημερώθηκε για μια τόσο άκρως πολιτική τηλεφωνική συνομιλία;».

Τα αμείλικτα ερωτήματα διανθίζονται από τον προσωπικό προβληματισμό της ευρωβουλευτού «η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Αναφέρεται στις “επίσημες” υποκλοπές από τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ, αλλά όχι στην παρακολούθηση ενός τηλεφώνου ευρωβουλευτών από το Predator».

Μυστικά & Documento

25/09/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter