Αποκάλυψη – βόμβα: Δύο τμήματα διατηρούσε από το 2018 η κινεζική αστυνομία στην… Ολλανδία

Αποκάλυψη – βόμβα: Δύο τμήματα διατηρούσε από το 2018 η κινεζική αστυνομία στην… Ολλανδία

Τα ολλανδικά Μέσα αποκαλύπτουν αυτή την Τετάρτη ότι η Κίνα διατηρούσε εδώ και τέσσερα χρόνια δυο αστυνομικά τμήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Το Πεκίνο χρησιμοποιούσε πιθανότατα τις υπηρεσίες ασφαλείας για να ασκήσει πίεση στους Κινέζους που διαμένουν στην Ολλανδία. Τα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ, ενώ το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι οι εγκαταστάσεις είναι παράνομες.

Τουλάχιστον δύο κινεζικές αστυνομικές δυνάμεις φέρονται να δραστηριοποιούνταν στη χώρα, ενώ η ολλανδική κυβέρνηση δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις ενέργειές τους. Στα χαρτιά, για παράδειγμα, οι Κινέζοι μπορούσαν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους εκεί, αλλά το RTL Nieuws και η εκπομπή Follow the Money καταλήγουν μετά από δική τους έρευνα ότι οι Κινέζοι που είναι επικριτικοί για το καθεστώς του Πεκίνου πιέζονταν από αυτές τις υπηρεσίες.

Τα ολλανδικά Μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η κινεζική κυβέρνηση, μέσω των αστυνομικών τμημάτων, συλλέγουν πληροφορίες – γεγονός κατάφωρα παράνομο.

Τον Σεπτέμβριο, η ισπανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Safeguard Defenders κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 36 από αυτά τα κινεζικά αστυνομικά τμήματα δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ενώ δύο από αυτά βρίσκονται στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι είναι ως επί το πλείστον πρώην στρατιωτικοί και πρώην υπάλληλοι υπηρεσιών πληροφοριών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter