Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Ο Τολιόπουλος έσωσε την Εθνική

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Ο Τολιόπουλος έσωσε την Εθνική

Όρθια μέσα από χίλια κύματα έμεινε η ελλιπέστατη Εθνική μπάσκετ απέναντι στην Ολλανδία: 72-74, με μπροστάρη τον εκπλήκτικός Βασίλη Τολιόπουλο. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 39-32 υπέρ των γηπεδούχων.

Πλέον, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μετράει 2 νίκες σε ισάριθμα ματς για τα προκριμαιτκά του Ευρωμπάσκετ 2025. Ανάμεσα στους 6.000 φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο στη Χάγη ήταν και εκατοντάδες Έλληνες.

Η Εθνική εμφανίστηκε πολύ επιπόλαιη στο πρώτο μέρος και με τα φτηνά λάθη της έδωσε …αέρα στους οικοδεσπότες: 31-18 με σερί 17-0. Ο Λούντζης, Καλαϊτζάκης μείωσαν σε 37-32, ο Γιώργος Παπαγιάννης κάρφωσε για το 41-37 και ο Βασίλης Τολιόπουλος έγραψε το 53-49 με απανωτά καλάθια.

Το προσπέρασμα ήρθε στο 28ο λεπτό με νέο τρίποντο του ασταμάτητου Τολιόπουλου: 53-56. Οι Ολλανδοί ξαναπήραν προβάδισμα με τον Φράνκε, 63-62, και ο αγώνας πήγε πόντο-πόντο. Ο Μωραΐτης πέτυχε το 68-69 με τρίποντο και ο Τολιόπουλος σκόραρε ξανά 29’’ πριν το φινάλε: 71-72. Ο Φράνκε αστόχησε και ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε τη χαριστική βολή με κάρφωμα.

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες και σύνθεση «παραθύρων», αφού έμειναν στην Αθήνα για να ξεκουραστούν οι Γουόκαπ, Παπανικολάου, Μήτογλου και ο τραυματίας Λαρεντζάκης. Είχαν αποκλειστεί εξαρχής οι Σλούκας, Καλάθης, Παπαπέτρου.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής με 26 πόντους, 4/9 τρίποντα και 8 ασίστ. Ο Δημήτρης Μωραΐτης πέτυχε 14 πόντους, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης 9, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 10, ο Μιχάλης Λούντζης 5 και ο Γιάννης Κουζέλογλου 4.

Χρησιμοποιήθηκαν χωρίς να σκοράρουν και οι Ρογκαβόπουλος, Μαντζούκας, Ζούγρης. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ δεν έπαιξε επειδή τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη στη χθεσινή προπόνηση. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο με κάκωση στην επιγονατίδα. Τραυματίας έπαιξε και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που πέτυχε 6 πόντους και βοήθησε πολύ στο τέλος.

Από την Ολλανδία του Ισραηλινού προπονητή Αρίκ Σίβεκ, που πλέον μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, ξεχώρισαν οι Σχάφτενααρ 13, Κράαχ 10, Φράνκε 9, φαν ντερ Φουρστ 9.

Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής μας για την ίδια διοργάνωση έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο (21 και 24), με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. Από τον Όμιλο θα προκριθούν οι πρώτες τρεις ομάδες. Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα ξεκινήσει σε τέσσερις χώρες (Κύπρο, Πολωνία, Φινλανδία, Λετονία) και τα τελικά θα διεξαχθούν στη Ρίγα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter