Ολλανδία: Ένοχος ο ακροδεξιός Βίλντερς για προσβολή των Μαροκινών

Ολλανδία: Ένοχος ο ακροδεξιός Βίλντερς για προσβολή των Μαροκινών

Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς καταδικάστηκε σήμερα από εφετείο για προσβολή των Μαροκινών, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014, απόφαση την οποία χαρακτήρισε ο ίδιος “πολιτική δίκη” σε μια “μπανανία”.

Ωστόσο οι δικαστές του δικαστηρίου στο Άμστερνταμ δεν επέβαλαν ποινή και επίσης ανέτρεψαν προηγούμενο πόρισμα ότι ο Βίλντερς ήταν ένοχος για διάκριση και υποκίνηση μίσους.

Το περιστατικό χρονολογείται το 2014 κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Χάγη. Ο ηγέτης της ακροδεξιάς ρώτησε τότε τους οπαδούς του αν ήθελαν “λιγότερους ή περισσότερους Μαροκινούς”. Εκείνοι φώναζαν λιγότερους! λιγότερους!”.

Ο Βίλντερς ορκίστηκε να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση “πολιτικά υποκινούμενη” και την Ολλανδία “διεφθαρμένη χώρα”, όπου δεν επιτρέπεται πλέον η ελευθερία έκφρασης.

“Το δικαστήριο θεωρεί ότι αποδεικνύεται ότι ο Βίλντερς είναι ένοχος για συλλογική προσβολή στις 19 Μαρτίου 2014. Το δικαστήριο δεν θα εκδώσει καμιά ποινή σε βάρους αυτού γι αυτό”, σύμφωνα με την απόφαση. Ο Βίλντερς “απαλλάσσεται των άλλων κατηγοριών” πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η απουσία ποινής εξηγείται από το γεγονός ότι έπρεπε ήδη να τεθεί υπό μόνιμη αστυνομική προστασία λόγω των πολυάριθμών δηλώσεών του κατά των μουσουλμάνων και του Ισλάμ για τις οποίες είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter