Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά για πυροβολισμούς στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά για πυροβολισμούς στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Πυροβολισμοί ερρίφθησαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Χάγη στην Ολλανδία χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

“Λίγο πριν από τις 06:00 (07:00 ώρα Ελλάδος) δεχθήκαμε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε ότι ένας πυροβολισμός ερρίφθη σε ένα κτίριο στην Χάγη. Δεν προκλήθηκε τραυματισμός”, σημειώνει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Ένας αριθμός καλύκων από σφαίρες βρέθηκε εκεί μετά το περιστατικό, διευκρίνισε επίσης η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία επικαλείται το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 20 οπές από σφαίρες στο κτίριο και έδειξαν φωτογραφίες από τρύπες στα παράθυρα. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των σφαιρών που ερρίφθησαν στο κτίριο.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στο κτίριο της πρεσβείας όπου ομάδες πυροτεχνουργών πραγματοποιούν έρευνα, σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία.

Το κίνητρο για τα πυρά αυτά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τελετή για την επέτειο από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου του 1918, στην οποία ήταν παρόντες δυτικοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και Βρετανοί. Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ενός Έλληνα υπηκόου και ενός Σαουδάραβα αξιωματικού ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter