Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ολλανδία: Κατάσχεση υλικού που προοριζόταν για 1 δισεκατομμύριο χάπια Έκσταση

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε υλικό που αρκούσε για να παρασκευαστεί ένα δισεκατομμύριο χάπια Έκσταση μέσα σε ένα φορτηγό κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Οι πρώτες ύλες -100 δοχεία με υδρογόνο, 15 τόνοι καυστικής σόδας, 3.000 λίτρα άλλων χημικών ουσιών- άξιζαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφ' εαυτών, σύμφωνα με μια ανάρτηση της ολλανδικής αστυνομίας στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ποσότητα κατασχέθηκε στο χωριό Ρίλαντ, στη νότια επαρχία Ζέελαντ, περίπου 80 χλμ. νότια του Ρότερνταμ και 40 χλμ. βόρεια της Αμβέρσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ναρκωτικά διακινούνται και από τα δύο λιμάνια. Η Ολλανδία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής και διακίνησης του ναρκωτικού Έκσταση.

Η ολλανδική αστυνομία δεν έκανε κάποια εκτίμηση για την αξία πώλησης των ναρκωτικών που θα μπορούσαν να παρασκευαστούν με τα υλικά που κατέσχεσε στους τελικούς χρήστες, ούτε διευκρίνισε εάν προχώρησε σε συλλήψεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.