Ολλανδία: Κουρέματα σε αίθουσες συναυλιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα

Ολλανδία: Κουρέματα σε αίθουσες συναυλιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα

Μουσεία και αίθουσες συναυλιών μετατράπηκαν προσωρινά σε σαλόνια ομορφιάς και γυμναστήρια στην Ολλανδία την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς της ολλανδικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Ένας κουρέας και δύο καλλιτέχνες νυχιών φρόντιζαν τους επισκέπτες ανάμεσα σε ανεκτίμητα έργα τέχνης στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και δύο κουρείς έστησαν τις καρέκλες τους στη σκηνή του Concertgebouw στην πρωτεύουσα.

Ο πολιτιστικός κλάδος λέει ότι είναι άδικο να παραμείνουν κλειστοί οι χώροι εργασίας τους, ενώ οι περιορισμοί εξ αιτίας του κορονοϊού άρθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε καταστήματα και στα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως κουρείς, ινστιτούτα νυχιών, ακόμη και σεξ-εργαζόμενοι/νες.

Η εκδήλωση «Hair salon at the Concertgebouw» είχε δύο μασκοφόρους κουρείς να κουρεύουν τα μαλλιά στη σκηνή, ενώ η ορχήστρα έπαιζε τη Συμφωνία Νο. 2 του Τσαρλς Άιβς. Σε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, οι πελάτες των κουρείων απήλαυσαν ελεύθερα και κομμάτια πολιτισμού. Η κυβέρνηση δεν ήταν τόσο ανεκτική, αφού μοίρασε ειδοποιήσεις στους χώρους όπου έλαβαν χώρα οι διαμαρτυρίες.

Γυμναστική σε υψηλή τέχνη

Μαθήματα γυμναστικής πραγματοποιήθηκαν στην γκαλερί Mauritshuis στη Χάγη, όπου στεγάζεται το διάσημο «Κορίτσι με το σκουλαρίκι» του Βερμέερ, ενώ το μουσείο Speelklok στην Ουτρέχτη διαμορφώθηκε ως γυμναστήριο. Η κίνηση ήρθε στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της ψυχικής υγείας «The Museum Gym», (https://www.museum.nl/nl/de-museum-gym?gclid=Cj0KCQiAip-PBhDVARIsAPP2xc1LPqf-thO_Hclyz5AxrOp_-2g9vJBZBfiVsKyxJURwTgBsYnb_fB0aAl7HEALw_wcB) κατά την οποία πάνω από 70 μουσεία στη χώρα άνοιξαν τις πύλες τους για να υποδεχθούν ανθρώπους που θα γύμναζαν μαζί με τους νοητικούς και τους κανονικούς μύες τους.

Διαμαρτυρίες για τα μέτρα

Η διαμαρτυρία αυτή ακολουθεί παρόμοια «γραμμή» με τις διαμαρτυρίες πολιτικής ανυπακοής από μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία για μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα της Ευρώπης για τον κορονοϊό.

Τα καφέ άνοιξαν σε πολλές πόλεις το Σαββατοκύριακο παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης την Παρασκευή ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση είπε ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί, καθώς ενώ οι νοσηλείες μειώνονται, οι νέες λοιμώξεις που προκλήθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Ο θυμός για τους περιορισμούς μετατράπηκε σε βία τον Ιανουάριο του περασμένου έτους και ξανά τον Νοέμβριο, όταν ξέσπασαν ταραχές σε πόλεις όπως το Ρότερνταμ και η Χάγη.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter