Ολλανδία: Με ευθανασία έφυγαν «χέρι – χέρι» από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του

Ολλανδία: Με ευθανασία έφυγαν «χέρι – χέρι» από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του

Το κέντρο μελετών The Rights Forum που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντρις φαν Αχτ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή τον θάνατο τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του με ευθανασία, η οποία στη χώρα είναι νόμιμη.

Τη Δευτέρα, ο 93χρονος Ντρις φαν Αχτ και η συνομήλικη σύζυγός του, Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ έφυγαν από τη ζωή στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με την ενημέρωση. Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε επίσης – Πορτογαλία: Ξανά στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο νόμος που επιτρέπει την ευθανασία

«Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum. Έπειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ «το κορίτσι του», επισημαίνεται.

Μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Έκκλησης (CDA), ο Ντρις φαν Αχτ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982, θυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε επικρίνει την ολλανδική κυβέρνηση για μεροληπτική στάση στο Μεσανατολικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter