Ολλανδία: Νέα μέτρα και ενισχυτικές δόσεις εμβολίου λόγω έξαρσης κρουσμάτων, εξετάζει η κυβέρνηση

Ολλανδία: Νέα μέτρα και ενισχυτικές δόσεις εμβολίου λόγω έξαρσης κρουσμάτων, εξετάζει η κυβέρνηση

Νέο πακέτο περιορισμών εξετάζει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, εν μέσω αύξησης κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ παράλληλα οι υγειονομικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα εάν θα συστήσουν ενισχυτικές δόσεις κατά της COVID-19 για ενήλικες.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Εκ νέου χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους, ενίσχυση του μέτρου της τηλεργασίας και ευρύτερη υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια, είναι τα μέτρα που εξετάζονται.

Ενώ το 84% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί, τα νέα κρούσματα αυξάνονται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση έδωσε τέλος στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Έως χθες, οι νέες μολύνσεις ήταν αυξημένες κατά 45% σε εβδομαδιαία βάση και γρήγορα πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα που προηγουμένως καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2021, καθώς και τον Δεκέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020.

Η πίεση στα νοσοκομεία προκαλεί άμεση ανησυχία, καθώς πολλά περιορίζουν τις κανονικές νοσηλείες για να φροντίζουν νέο κύμα ασθενών με COVID-19. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) της χώρας εκτιμά ότι τα τρία τέταρτα αυτών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με τον ιό είναι ανεμβολίαστοι.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν θετικοί τον περασμένο μήνα, περίπου το 53% λένε ότι ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το 44% λένε ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία της RIVM. Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Υγείας της χώρας είπε ότι το βασικό συμβουλευτικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 16.00 ώρα Ελλάδας για το εάν θα συστήσει ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενηλίκους.

Το συμβούλιο συνέστησε τον Σεπτέμβριο ενισχυτικές δόσεις για όσους ανήκουν σε κατηγορίες υψηλότερου κινδύνου. Είχε ανακοινώσει τότε ότι η χορήγηση μιας πρώτης δόσης σε ανεμβολίαστους είναι σημαντικότερη προτεραιότητα σε σχέση με μια ενισχυτική δόση για τους εμβολιασμένους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter