Ολλανδία: Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτείται για να αναλάβει επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή

Ολλανδία: Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτείται για να αναλάβει επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή
AP Photo/Andreea Alexandru

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα, ο οποίος είχε προταθεί για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή μετά την παραίτηση του Φρανς Τίμερμανς την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον βασιλιά της Ολλανδίας. Ο Τίμερμανς παραιτήθηκε από τον ρόλο του επιτρόπου για να κατέβει υποψήφιος στις ολλανδικές εκλογές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε τον διορισμό του Χούκστρα στη θέση του Επιτρόπου στο Συμβούλιο της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Χούκστρα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια σκληρή συνέντευξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου πρέπει να κερδίσει μια θετική αξιολόγηση και να περάσει μια δυνητικά δύσκολη ψηφοφορία στην ολομέλεια με την υποστήριξη της πλειοψηφίας.

«Ήταν εξαιρετική τιμή να υπηρετήσω τη χώρα ως υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (…) Ως υποψήφιος Επίτροπος της ΕΕ για τη δράση για το κλίμα, θα αρχίσω να προετοιμάζομαι για το έργο μου στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Χούκστρα στην παραίτησή του δήλωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter