Ολλανδία: «Όχι» σε διαφημίσεις της σεξουαλικής βιομηχανίας πάνω στις φανέλες

Ολλανδία: «Όχι» σε διαφημίσεις της σεξουαλικής βιομηχανίας πάνω στις φανέλες

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) δεν επέτρεψε στην Εμεν, ομάδα της Eredivisie, να συνάψει συμφωνία χορηγίας για τη φανέλα της, με μια εταιρεία που κατασκευάζει sex toys, όπως ανακοίνωσε η KNVB.

Η Εμεν έπαιξε το εναρκτήριο παιχνίδι της νέας σεζόν την περασμένη Κυριακή, χωρίς λογότυπο στη φανέλα της, καθώς εξακολουθούσε να ψάχνει χορηγό. Στη συνέχεια συμφώνησε με την «EasyToys» και ζήτησε άδεια από την KNVB, που της αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως:

«Δεν είναι σωστό να επιδεικνύουμε χορηγία από τη σεξουαλική βιομηχανία στον εξοπλισμό των ομάδων. Πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψιν ότι το ποδόσφαιρο είναι για μικρούς και μεγάλους», σημειώνοντας παράλληλα, ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει τους κανονισμούς της.

Ο σύλλογος δήλωσε «έκπληκτος και αναστατωμένος» για την απόρριψη, αλλά σχεδιάζει να επανεξετάσει την κατάσταση.

«Θα μελετήσουμε τα επιχειρήματα της KNVB και θα εξετάσουμε τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εμεν και προστίθεται: «Σε κάθε περίπτωση, δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε τις συζητήσεις με κάποιον που θέλει να γίνει ο κύριος χορηγός».

Από την πλευρά της, η διοίκηση διαδικτυακού καταστήματος ερωτικού περιεχομένου, αντέδρασε επίσης με έκπληξη:

«Για εμάς, η συνεργασία ήταν λογική», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος του EasyToys, Ερικ Ιντέμα, στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

«Ελπίζαμε ότι η πιο θετική προσοχή για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα συνέβαλε στην κατάρριψη του ταμπού που εξακολουθεί να βρίσκεται στη βιομηχανία μας. Το γεγονός ότι ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητα εξακολουθούν να είναι δυσάρεστα θέματα για πολλούς, είναι προφανές στην απόφαση της KNVB».

Η EasyToys έχει μια μικρότερη συμφωνία χορηγίας με έναν άλλο σύλλογο της Eredivisie, τη Γκρόνιγκεν, εμφανίζοντας το όνομά της σε πινακίδες στο γήπεδο.

Σύμφωνα με την KNVB, δεν απαιτείται άδεια για το περιεχόμενο των διαφημιστικών πινακίδων, αλλά είναι απαραίτητη για τις φανέλες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter