Οι Ολλανδοί αυξάνουν το μερίδιό τους στη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Οι Ολλανδοί αυξάνουν το μερίδιό τους στη  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Την πλειοψηφία των μετοχών της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ απέκτησε σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ολλανδική REGGEBORGH INVEST B.V. η οποία ανήκει σε μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ολλανδίας ,τους Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία Volker

Την είσοδο των Ολλανδών με εξαγορά περίπου 10% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την οικογένεια Κάμπα με μεσολάβηση των Rothchilds και του δικηγορικού γραφείου Δένδια είχε αποκαλύψει προ έτους η εφημερίδα Documento.Τότε με την υποστήριξη του αμερικανικού fund YORK GLOBAL FINANCE OFFSHORE BDH (LUXEMBOURG) S.A.R.L. που κατείχε το 17,32% και το 6,06 % της οικογένειας Κάμπα ο έλεγχος της εταιρίας ήταν στα χέρια του Γ.Περιστέρη ,ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Eταιρείας με την παρούσα Διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Από την σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος ανακοίνωση των Ολλανδών εικάζεται ότι το management της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει στον Γιώργο Περιστέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ολλανδική εταιρία είχε αυξήσει το ποσοστό της σε επίπεδα υψηλότερα του 13% «μαζεύοντας « μετοχές από το Χρηματιστήριο.

Με τη νέα κίνησή της εξαγοράζει τις μισές μετοχές περίπου της YORK ανεβάζοντας το ποσοστό της πάνω από 20% ενώ πληροφορίες την φέρουν να απέκτησε «οψιόν» και για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών της YORK στο επόμενο 12μηνο και να φθάσει το 29% καθώς έχει αποκτήσει και άλλες μετοχές από το Χρηματιστήριο.

Ας σημειωθεί ότι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει τεράστια συμβόλαια κατασκευής μεγάλων έργων υποδομών εντός και εκτός Ελλάδας (αεροδρόμιο Βελιγραδίου, νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης κλπ) ενώ κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών τη ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ που έχει εγκατεστημένη ισχύ πάνω από 1000MW σε ΑΠΕ ( ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και τις ΗΠΑ).

Η εταιρία πραγματοποιεί τζίρους άνω του 1 δις ευρώ ετησίως και τα προ φόρων κέρδη απο το 2017 ανήλθαν σε 153 εκατομμύρια ευρώ (69,8 εκατ. μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας)

Η εταιρία είναι παραχωρησιούχος στην Ιονία Οδό και στην Εθνική Κεντρικής Ελλάδας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter