Ολλανδός κατασκεύασε πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε και θέλει να ταξιδέψει στο Ισραήλ (Video – Photos)

Ολλανδός κατασκεύασε πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε και θέλει να ταξιδέψει στο Ισραήλ (Video – Photos)

Το όνειρό του έκανε πραγματικότητα ο Ολλανδός επιχειρηματίας Johan Huibers ο οποίος έπειτα από τέσσερα χρόνια κατάφερε και δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε.

Η Κιβωτός ζυγίζει 2.500 τόνους, έχει μήκος 119 μέτρα, διαθέτει πέντε ορόφους και του στοίχισε για να την κατασκευάσει πάνω από 1,6 εκατ. δολάρια. Προσελκύει πλήθος επισκεπτών αφότου αγκυροβόλησε στον ποταμό Μάας στη νότια Ολλανδία το 2012.

Τώρα σκοπός του είναι η Κιβωτός να ταξιδέψει στο Ισραήλ ωστόσο, θεωρείται δύσκολο αφού το ξύλινο σκάφος, δεν έχει μηχανή. Αυτό σημαίνει πως ο Johan Huibers χρειάζεται να νοικιάσει ρυμουλκά, κάτι που θα του κοστίσει 1,3 εκατ. ευρώ γι΄αυτό και απηύθυνε έκκληση για δωρεές.

Ο ίδιος δηλώνει πιστός Χριστιανός και έχει βάλει στόχο να φθάσει μέχρι τη «Γη της Επαγγελίας» με το σκάφος του. «Είναι ένα αντίγραφο του πλοίου του Θεού, οπότε είναι λογικό να θέλω να το πάω στο στη Γη του Θεού», λέει.

Όπως αποκάλυψε ο 60χρονος Ολλανδός, η ιδέα της κατασκευής της δικής του εκδοχής της Κιβωτού του Νώε του ήρθε μια νύχτα το 1993, όταν διάβασε στα παιδιά του την ιστορία από την Βίβλο. Μόλις ανακοίνωσε τα σχέδιά του στην γυναίκα του, η οποία είναι αστυνομικός, εκείνη άρχισε να γελάει και του είπε πως μόλις τελειώσει «μπορούμε όλοι να πάμε διακοπές στο φεγγάρι».

Το 2006 πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα τέτοιο πλεούμενο, αλλά δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα αφού είχε το μισό μήκος («μόλις» 70 μ.) από εκείνο που περιγράφεται στο βιβλικό κείμενο κι έτσι το πούλησε και βάλθηκε να φτιάξει ένα όσο το δυνατόν πιστότερο αντίγραφο με τη βοήθεια εθελοντών, πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν ιδέα από ξυλουργική συμπεριλαμβανομένου ενός κρεοπώλη, ενός κομμωτή και ενός δασκάλου.

«Δεν είμαστε επαγγελματίες κατασκευαστές σκαφών – πολλά πράγματα εδώ είναι στραβά» είπε.

Και αυτή είναι και η αιτία που οι αρχές δεν επιτρέπουν την είσοδο στους επισκέπτες, αφού υπάρχουν προβλήματα δημόσιας ασφάλειας. Ωστόσο, ο Huibers επιμένει ότι το πλοίο είναι ασφαλές, ασφαλισμένο και εξοπλισμένο με εργαλεία πυρόσβεσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter