ΟΛΜΕ: Απόλυτη συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο Ντους»

ΟΛΜΕ: Απόλυτη συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο Ντους»

Στο πλευρό της δασκάλας που έχει στοχοποιηθεί για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ.

«Η συνάδελφος επιτέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο. Η πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία Cinedu σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Εταίρος του έργου είναι και το ΥΠΑΙΘ. Ο καταμερισμός των ταινιών σε κατηγορίες, δεν έγινε με κριτήριο την καταλληλότητά τους ανά ηλικία αλλά τη συνάφειά τους με τα αναλυτικά προγράμματα κάθε βαθμίδας. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικό που λαμβάνει το σχολείο αφού στείλει σχετικό αίτημα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Διαβάστε επίσης: «Αγόρια στο ντους»: Η απάντηση του σκηνοθέτη – «Χωρίς καμία λογική οι ισχυρισμοί για την ταινία»

Η ομοσπονδία μάλιστα καταδίκασε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων. Η τοξικότητα και ο κιτρινισμός μερίδας των ΜΜΕ βλάπτει σοβαρά την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Η ΟΛΜΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας «να πάρει ξεκάθαρη θέση, να πάψει να καλλιεργεί κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, να σταματήσει να αφήνει τους/τις εκπαιδευτικούς έρμαια στις πλέον εξωφρενικές επιθέσεις και να μην ασκήσει διώξεις σε βάρος συναδέλφων. Eίναι αδιανόητη η στάση του ΙΕΠ που αντί να προασπιστεί την παιδαγωγική ελευθερία και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων επιλέγει να νίπτει τας χείρας του με δηλώσεις περί μη έγκρισης του συγκεκριμένου υλικού. Στοιχειώδης ευθιξία θα οδηγούσε σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΙΕΠ. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του ΙΕΠ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και τάσσεται υπέρ ορισμένων κύκλων που επιθυμούν την επιστροφή στον σκοταδισμό και την εποχή της παραπληροφόρησης των παιδιών γύρω από τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Οι εκπαιδευτικοί, από τη θέση των λειτουργών που έχουμε χρέος να φωτίσουμε τη νέα γενιά, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και της δημοκρατίας.

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και στον διευθυντή του σχολείου. Κανένας μόνος – καμία μόνη απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού. Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter