ΟΛΜΕ: Καταγγελία για την επιβολή καραντίνας σε εκπαιδευτικούς

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για την επιβολή καραντίνας σε εκπαιδευτικούς

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης «κατακεραυνώνει» την πρωτοβουλία ορισμένων Δήμων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που επέβαλαν «καραντίνα» 14 ημέρων σε εκπαιδευτικούς, με πολλούς εξ αυτών να είναι αναπληρωτές.

«Πρόκειται για δημοσίους υπάλληλους που έχουν κληθεί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, στον χώρο εργασίας τους, στις 6 Μαϊου. Ενώ εκδίδεται βεβαίωση μετακίνησής τους για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, δέχονται την κατάφωρα άδικη αντιμετώπιση των τοπικών αρχών που επιδιώκουν παράνομα ή ακόμη και βίαια να τους υποχρεώσουν σε εγκλεισμό. Όμως, καμία οδηγία του ΕΟΔΥ ή του ΥΠΑΙΘ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Άρα κάποιοι αυθαιρετούν», σημειώνει στην καταγγελία της η Ομοσπονδία.

«Οι ΔΔΕ και οι ΠΔΕ δεν έχουν καμιά σχετική δικαιοδοσία, όπως επίσης και οι δήμοι. Αν ανησυχούν οι Δημοτικές Αρχές για την ασφάλεια του πληθυσμού, μπορούν να αναλάβουν τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό και τεστ αντισωμάτων σε όλους όσοι μετακινούνται προς τις περιοχές τους συνολικά καθώς και στους κατοίκους των περιοχών τους. Είναι παράλογο και προκλητικό να δείχνουν περιφρόνηση ειδικά προς τους δασκάλους των παιδιών τους», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η οποία απαιτεί::

  • Να μην υπάρξει καμία απόπειρα επιβολής καραντίνας σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

  • Διαγνωστικά τεστ για όλους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους με άμεση στήριξη των δομών υγείας σε όλη τη χώρα.

  • Τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποσαφηνίσουν σε ΠΔΕ, ΔΔΕ, Διευθύνσεις σχολείων, Περιφέρειες και Δήμους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προβαίνουν σε αυθαίρετες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter