Όλο και πιο πιθανό το γενικό lockdown στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν να μπουν στη γκρι ζώνη

Όλο και πιο πιθανό το γενικό lockdown στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν να μπουν στη γκρι ζώνη

Ολοένα και πιο κοντά στο ολικό lockdownβρίσκεται η χώρα, με τα κρούσματα κορονοϊού να εκτοξεύονται μέρα με τη μέρα. 

Το δρόμο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα Λάρισα, Ροδόπη και Δράμα, όπου τα στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση του κορονοϊού, ενώ πλέον ακόμη και το ενδεχόμενο γενικού lockdown στην Αθήνα βρίσκεται στο τραπέζι.

Αν και στο τηλεοπτικό του μήνυμα το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαναλάβει ότι στόχος του είναι να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, όμως η εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και η πίεση στο ΕΣΥ οδήγησαν ήδη τη Δευτέρα στη λήψη μέτρων, αντίστοιχων με αυτά της περασμένης άνοιξης, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας χθες, Τρίτη στο ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε ακόμη και ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, θέλοντας έτσι να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων που έχουν μέχρι στιγμής ληφθεί. Ενώ και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προειδοποίησε ότι και στην Αττική τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή και ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να λάβει όποια αναγκαία μέτρα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική κρούουν και οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι θεωρούν πλέον αναπόφευκτο ένα γενικό lockdown. 

Εν μέσω της κρίσιμης αυτής συγκυρίας οι αρμόδιοι θέτουν ως ορόσημο το τέλος της άλλης εβδομάδας προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν παρθεί ήδη.

Το πιο ανησυχητικό από τα συνολικά επιδημιολογικά στοιχεία είναι ότι πρακτικά στη Βόρεια Ελλάδα το ΕΣΥ ήδη έχει φτάσει στα όρια του, αλλά και ότι πλέον αυξάνονται τα κρούσματα στους άνω των 65, δηλαδή στις πιο ευπαθείς ηλικιακές ομάδες που τείνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό να χρειάζονται νοσηλεία και μηχανική υποστήριξη.

Συνολικά χθες Τρίτη στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν περισσότεροι από 1.500 ασθενείς . Οι 1.134 βρίσκονταν σε απλές κλίνες και οι 369 σε μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΕΘ. 

Αυτό που εξετάζει τώρα η κυβέρνηση είναι ένα ακόμα μέτρο που είναι η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών τα Σαββατοκύριακα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter