ΟΛΘ: Οι νέες συνεργασίες – Επιπλέον επενδύσεις 27 εκατ. στον εξοπλισμό

ΟΛΘ: Οι νέες συνεργασίες – Επιπλέον επενδύσεις 27 εκατ. στον εξοπλισμό

Τους άξονες τους οποίους θα κινηθεί από δω και πέρα ο οργανισμός λιμένων Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σωτήριος Θεοφάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη παρουσία των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρείται, μετά και την ανάληψη του ΟΛΘ από το νέο επενδυτικό σχήμα, το οποίο αποτελείται από τρεις διαφορετικούς επενδυτές: η DIEP, ένας χρηματοοικονομικός επενδυτής από τη Γερμανία, η Terminal Link (με δύο μετόχους, τη CMA CGM και η China Merchants) και η Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.

«Είναι επιθυμία διάθεση να αναδείξουμε αυτό το λιμάνι σε πρότυπο και στο μοναδικό μεγάλο λιμάνι της νοτιοανατολικής μεσογείου της Ευρώπης και της βαλκανικής», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Θεοφάνης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι το νέο επενδυτικό σχήμα θα αναλάβει να αναμορφώσει το λιμάνι.

Ο κ. Θεοφάνης ανέπτυξε τους στρατηγικούς στόχους για τη νέα εποχή, και ανέφερε επίσης, ότι το νέο επενδυτικό σχήμα θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον 27 εκατομμύρια ευρώ για τη φετινή σεζόν και αυτό διότι, η κατάσταση του εξοπλισμού που παρέλαβε το νέο επενδυτικό σχήμα ήταν διαφορετική από την πραγματικότητα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Θεοφάνης μέχρι και τα τέλη Απριλίου αναμένονται τα αποτελέσματα έλεγχου που πραγματοποιούν ορκωτοί ελεγκτές.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το νέο επενδυτικό σχήμα «βλέπει το λιμάνι σαν έναν οικονομικό μοχλό της πόλης και κόμβο μεταφορών για επέκταση της δραστηριότητας στην ενδοχώρα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter