ΟΛΘ: Υπογράφεται το απόγευμα η πώληση του 67%

ΟΛΘ: Υπογράφεται το απόγευμα η πώληση του 67%

«Διαψεύδονται γι άλλη μία φορά οι Κασσάνδρες, που προσπαθούσαν να πουν τόσο καιρό ότι δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η διαδικασία ολοκληρώνεται και πραγματικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης περνά σε μια καινούρια περίοδο» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας..

Ο κ. Πιτσιόρλας μίλησε για την υπογραφή -σήμερα το απόγευμα- της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας των επενδυτών που αποκτούν του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ένα πολύ ενδιαφέρον επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τις τύχες του λιμανιού, θα κάνει σημαντικές επενδύσεις και κυρίως θα φέρει νέα φορτία και θα αναδιοργανώσει όλη τη λειτουργία του λιμανιού, με σύγχρονο management και θα το εντάξει στις διαδικασίες μεταφορών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και διευκρίνισε: «Η μετοχική σύνθεση του σχήματος, που αναλαμβάνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχει τεράστια σημασία, καθώς δείχνει την πολυδιάστατη προσπάθεια που κάνουμε, να έχουμε μία ισορροπία στις συνεργασίες, στις επενδύσεις, στις εξωτερικές σχέσεις, παντού. Αυτό το μείγμα πρέπει να το προσέξουμε ως κόρην οφθαλμού, για να αποφύγουμε κινήσεις, που θα μας εκθέσουν σε κινδύνους γεωπολιτικούς».

Ο υφυπουργός προέβλεψε ότι η εξέλιξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα είναι θεαματική, «όπως ήδη είναι στον Πειραιά». «Αυτό δεν σημαίνει μόνο μεταφορές, σημαίνει ένα σύνολο επαγγελμάτων γύρω από τις μεταφορές, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, νέα επαγγέλματα και σημαίνει μία συνολική ανάπτυξη της περιοχής» είπε, ενώ με αφορμή τις αντιδράσεις εργαζομένων παρατήρησε ότι «ένα ζωντανό παράδειγμα είναι ο Πειραιάς, όπου δεν απειλείται καμία θέση εργασίας, υπογράφηκε συνολική σύμβαση, όλα λειτουργούν κανονικά και απεναντίας έχουμε μία θεαματική ανάπτυξη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter