Όλοι πλην Λακεδαιμονίων

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων

Οι αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής για τις υποκλοπές προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις που ανάγκασαν και την εφημερίδα του εκδοτικού συγκροτήματος «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ», «ΤΑ ΝΕΑ» να κυκλοφορήσουν το πρωί της Δευτέρας με τίτλο «Άπλετο φως τώρα».

Εκτός από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας τα οποία αναφέρονται στη λίστα όσων παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη, ακόμη και ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» αναφερόμενος στις κυριακάτικες αποκαλύψεις του Documento αναφέρει μεταξύ άλλων «Ο πρωθυπουργός της χώρας να καταλάβει επιτέλους ότι αν δεν προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η διελεύκανση αυτής της σκοτεινής – εξ αντικειμένου – υπόθεσης, χωρίς τις βλακώδεις επικλήσεις του απόρρητου και της προστασίας των εθνικών συμφερόντων, η χώρα θα σέρνεται για μήνες ως τις εκλογές σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, βουτηγμένη ωε τον λαιμό στην καχυποψία, τον φόβο και την αμφιβολία που γεννά ο βόρβορος των μυστικών υπηρεσιών».

Φαίνεται όμως ότι κάποιος αν και σύμβουλος έκδοσης των Νέων δεν κατάλαβε τον τίτλο του εξωφύλλου της εφημερίδας.

Στην αγωνία του να υπερασπιστεί πιστά τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Γιάννης Πρετεντέρης κατάφερε να βγει εκτός της γραμμής με μία κίνηση που θυμίζει τις ένδοξες εποχές της λίστας Πέτσα.

Ο αρθρογράφος σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος τα βάζει – ως συνήθως – με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι… τόλμησε να ζητήσει εγγυήσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών, καθόσον το Predator είναι ακόμη ενεργό.

Εν συνέχεια, ο ίδιος γράφει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση υποτίμησε τον κίνδυνο. Από εφησυχασμό, υπεροψία ή αφέλεια. Είναι καταφανές ότι δεν υποψιάστηκε καν τις αντιδράσεις μιας παράταξης χαμηλής θεσμικής συνείδησης που θεωρεί την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση περίπου υπαρξιακό ζήτημα. Και φαίνεται αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα, με όποιο κόστος».

Είναι σαφές πως για τον… έγκριτο Πρετεντέρη το σκάνδαλο των υποκλοπών του Μαξίμου αποτελεί ένδειξη υψηλής θεσμικής συνείδησης και πόλος σταθερότητας, άρα, εν ολίγοις, όσοι αντιδρούν είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής.

Ωστόσο, ο ίδιος ξεχνάει βολικά πως το ξεσκέπασμα της υπόθεσης των υποκλοπών οφείλεται εν μέρει και στα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του «Ομίλου» Β. Λαμπρόπουλου, ο οποίος κάθε άλλο παρά ως φίλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter