Όλοι στην απεργία και η ΓΣΕΕ… μόνη της

Όλοι στην απεργία και η ΓΣΕΕ… μόνη της

Στην άρνηση των παρατάξεων που εκπροσωπούν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) προσέκρουσε η λήψη απόφασης για απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, την ίδια ώρα που μεγάλα εργατικά κέντρα της χώρας έχουν αποφασίσει, με επίκεντρο την τραγωδία των Τεμπών,  απεργιακές κινητοποιήσεις για ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή.

Διαβάστε επίσης: Απεργιακό «κύμα» την Τετάρτη για την τραγωδία στα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργία την Τετάρτη για την τραγωδία στα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΓΣΕΕ που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (7 Μαρτίου 2023), παρά την πρόταση  των αριστερών δυνάμεων  για απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δεν κατέληξε σε απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, μια και δεν συμφώνησαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, που όπως όλα δείχνουν επιδιώκουν, να δημιουργήσουν «καταλλαγή», βλέποντας την αυξανόμενη κινηματική διάθεση του κόσμου που θέλει να εκφράσει το αίτημά του για δικαιοσύνη και ανάδειξη των αιτίων της τραγωδίας των Τεμπών. Οι συνδικαλιστές  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρνήθηκαν να δεχτούν πρόταση εκπροσώπων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών παρατάξεων (Αυτόνομη Παρέμβαση, συσπειρώσεις κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαρτίου ξεκινούν οι τετραήμερες εργασίες  του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ  για τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης, περιλαμβανομένης της εκλογής νέων οργάνων  της Συνομοσπονδίας (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο). Ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου, η ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει ότι την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετίσουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί. Πολλοί θεωρούν ότι λόγω του κλίματος οργής που επικρατεί για την τραγωδία των Τεμπών ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα αποφύγει την παρουσία του εκεί, αλλά μένει να φανεί ποιες θα είναι οι αποφάσεις του επιτελείου.

Πάντως, σε διαφορετικό μήκος κύματος η ΑΔΕΔΥ έχει λάβει απόφαση απεργίας στο δημόσιο τομέα για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε σε συνεδρίασή της  την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter