Ολοκληρώνεται η κωλοτούμπα στο προσφυγικό: Αφαιρούν αρμοδιότητες από τον Στεφανή

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων επί του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που επισφραγίζει την αποτυχία του κυβερνητικού σχεδίου που στο επίκεντρό του βρισκόταν ο εθνικός συντονιστής, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει τη μορφή μίνι νομοσχεδίου, η αφαίρεση συντελείται προκειμένου να «αποφευχθεί η διάσπαση και επικάλυψη αρμοδιοτήτων και εξουσιών» ανάμεσα στον εθνικό συντονιστή και το επανιδρυθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η τροπολογία προβλέπει, επίσης, την σύσταση «Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» αλλά και την προαναγγελθείσα από την κυβέρνηση κατασκευή «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών στην ενδοχώρα».

Για τους δήμους που θα εγκατασταθούν τα συγκεκριμένα κέντρα, η κυβέρνηση θεσπίζει το «τυράκι» της ετήσιας ειδικής επιχορήγησης ενώ προβλέπεται και η σύσταση του Ταμείου Αλληλεγγύης με ελάχιστο ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 25 εκατ. ευρώ. 

Κατά την τροπολογία, σκοπός του εν λόγω Ταμείου θα είναι η χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών «που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας».

Η τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.