Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – Ένταση και χημικά νωρίτερα στο Σύνταγμα (Photos)

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – Ένταση και χημικά νωρίτερα στο Σύνταγμα (Photos)

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη βομβών μολότωφ, πετρών και φωτοβολίδων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα το μπλοκ της Λαϊκής ενότητας συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς προσπάθησε να ανέβει στη Βουλή. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για λίγη ώρα, ωστόσο στη συνέχεια τα μπλοκ αποχώρησαν από τη Βουλή.

Συγκεντρώσεις μπροστά από τη Βουλή πραγματοποιησαν η ΓΣΕΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι οργανώσεις της, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή.

«Οι δυναμικές παρεμβάσεις των συνδικάτων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κορυφώθηκαν με την απεργιακή μάχη στις 12 του Γενάρη. Σήμερα βρισκόμαστε πάλι εδώ για να βροντοφωνάξουμε κάτω τα χέρια από την απεργία, χερι δεν θα βάλετε στα σωματεία. Καλούμε στο δρόμο του αγώνα και της συλλογικής πάλης κάθε εργάτη, κάθε νέο, κάθε άνεργο για να διεκδικήσουμε την κατοχύρωση όλων μας των δικαιωμάτων. Να δώσουμε τη μάχη για καινούριους αγώνες», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, 















Το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter