Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Το δρόμο προς το κοινοβούλιο παίρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση στο opengov.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται να ενσωματωθούν κάποιες από τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στη διαβούλευση και, σύμφωνα πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ερχόμενη Τετάρτη το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ικανοποίηση ότι στα σχόλια που έγιναν στη διαβούλευση δεν τίθενται βασικά ζητήματα υπό συζήτηση. «Είναι ένα ζήτημα, με το οποίο ασχολούμαστε επτά μήνες, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και αυτό φαίνεται και από τα σχόλια», ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου. Άλλωστε, όπως έχει αναφέρει κατά καιρούς ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, η συντριπτική πλειονότητα των ζητημάτων που έχουν προκύψει για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου, έχουν λυθεί.

Οι περισσότερες αντιδράσεις, πάντως, που κατεγράφησαν στη διαβούλευση, αφορούσαν τις σχολές και τα τμήματα (808 σχόλια) του νέου πανεπιστημίου και στην πλειονότητά τους διατύπωσαν το αίτημα αυτονομίας του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και την αυτονομία του τμήματος Επιστημών Γραφιστικών Τεχνών και Συσκευασίας.

Πολλές αντιδράσεις (283 σχόλια) κατέγραψε και το άρθρο 5, που αφορά στους φοιτητές. Το «ακανθώδες» ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων των αποφοίτων προηγούμενων ετών φαίνεται ότι απασχολεί όσους σχολίασαν στο εν λόγω πεδίο, ζητώντας στην πλειονότητά τους, την αυτόματη αναγνώριση των πτυχίων όλων των προηγουμένων ετών, ως πτυχία πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου, τα ζητήματα αυτά, αλλά και όσα προέκυψαν από τη διαβούλευση, θα εξεταστούν, ώστε να διερευνηθεί ποια αιτήματα θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν -στο μέγιστο δυνατό βαθμό- και ποια όχι.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα πραγματοποιούν έκτακτη σύνοδο οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, με θέμα τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter