Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια (Photos)

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια (Photos)

Ολοκλήρωσαν την πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, οι μαθητές, που αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διαδηλωτές τόνιζαν ότι το σχέδιο του υπουργείου και του κ. Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».

Νωρίτερα, ξέσπασε ένταση κατά τη διάρκεια της πορείας όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου. Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι «απάντησαν» με ρίψη χημικών.



Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία και στην Θεσσαλονίκη

Με πανό και τρικάκια και με το σύνθημα «ρίχνουμε άκυρο στο νομοσχέδιο» μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιώντας  πορεία διαμαρτυρίας. Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι έτσι θα μετατραπεί το σχολείο σε φροντιστήριο και οι μαθητές λυκείου θα χάσουν την ευκαιρία απόκτησης γενικών γνώσεων.

«Όπως και πανελλαδικά, διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο που μετατρέπει το Λύκειο σε φροντιστήριο, αφού θα έχουμε περισσότερα μαθήματα κατεύθυνσης αντί γενικής παιδείας, θα μας αφήνει αμόρφωτους ή μισομορφωμένους. Δηλαδή, τα άτομα που θα πάνε θετική κατεύθυνση δεν θα μάθουν ιστορία” όπως είπε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, μαθητής Γ΄τάξης στο 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Μενεμένης, Ορέστης Θεοδωρίδης. Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το ιδιωτικό φροντιστήριο αν η ύλη παρέμενε η ίδια, “αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι αυξάνεται η ύλη και δεν θα φτάνουν (για να τη μάθουμε) ούτε οι έξι ώρες, που θα έχουμε στο σχολείο, με αποτέλεσμα να ανθούν και πάλι τα φροντιστήρια».

Οι μαθητές λυκείου που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή της πόλης ζητούν να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν τόσο νωρίς το μηχανογραφικό, το οποίο όπως λένε θα έχει λιγότερες επιλογές. 

«Με τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) ξέρουμε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ» σχολίασε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής.

Οι μαθητές διέσχισαν την Αριστοτέλους, πετώντας φυλλάδια, με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους και στη συνέχεια έκανα πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Δηλώνουν πως η απάντηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι κινητοποιήσεις.







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter