Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Intrum - Τράπεζας Πειραιώς

Σε συνέχεια των προβλεπόμενων θεσμικών εγκρίσεων, η Intrum και η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσαν τη συναλλαγή που ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο, και δημιουργούν μια κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα. Η συναλλαγή αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση, με την Τράπεζα Πειραιώς να κατέχει το 20 τοις εκατό των μετοχών της νέας εταιρείας.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Intrum έχει αποκτήσει την πλατφόρμα της Τράπεζας Πειραιώς για την εξυπηρέτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ενοποίησε σε νεοσύστατη εταιρεία, η οποία θα ονομαστεί Intrum Hellas. Η Ιntrum κατέχει το 80 τοις εκατό της Intrum Hellas, με την Τράπεζα Πειραιώς νακατέχει το υπόλοιπο 20 τοις εκατό.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Intrum Hellas έχει συνάψει συμφωνίες που περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας Πειραιώς και των Ιδιοκτησιακών Περιουσιακών Στοιχείων (REO) της Τράπεζας Πειραιώς με αρχική δεκαετή συμβατική διάρκεια.

Η ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς εξασφαλίζει την ηγετική μας θέση σε μία απότις μεγαλύτερες αγορές μη-εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη με συνεχή αναπτυξιακό δυναμικό. Θα δημιουργήσει ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη, συμβάλλοντας σε ισχυρές ταμειακές ροές και σε σημαντική αύξηση των κερδών ανά μετοχή, ενισχύοντας την πορεία μας προς τους στόχους μας για το 2020 σύμφωνα με τον Mikael Ericson, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Intrum.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.