Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στον Πέτρο Τατσόπουλο – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους ιατρούς

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στον Πέτρο Τατσόπουλο – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους ιατρούς

Επιτυχημένη κρίνεται η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε on air κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Εκτός Γραμμής».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του γνωστού συγγραφέα, ενώ αναμένεται να παραμείνει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για τουλάχιστον δύο 24ωρα για παρακολούθηση.

«Σώθηκε την τελευταία στιγμή» λένε οι γιατροί δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά το επεισόδιο που υπέστη on air, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου και διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε έκτακτη καρδιοχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του διαχωρισμού της αορτής.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter