Ολοκληρώθηκε το γεύμα και η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε το γεύμα και η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε στις 15.00 το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Oι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε χαλαρό κλίμα που σηματοδοτήθηκε και από την ενδυμασία τους καθώς κανένας τους δεν φορούσε γραβάτα. Μάλιστα το σχολίασαν και οι δύο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι «η πιο χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις». Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε με την επισήμανση του Ελληνα πρωθυπουργού πως θα έχουν πάρα πολλά να συζητήσουν με όσα γίνονται στην περιοχή, λέγοντας πως θα τα συζητήσουν όλα.

Το γεύμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διήρκεσε περίπου δυο ώρες. Ακολουθεί σε λίγη ώρα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δήλωσε ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος, χαρακτηρίζοντας τον άδικο, ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση στους Ουκρανούς.

«Η βία και ο πόλεμος όχι μόνον δεν επιλύουν διαφορές, αλλά προκαλούν πόνο και θάνατο και δημιουργούν πολυπλοκότερα προβλήματα, Πρέπει να τερματιστεί τώρα η εισβολή και ο πόλεμος και να δοθεί νέα ευκαιρία στον διάλογο, το κατεξοχήν όχημα της καταλλαγής και της ειρήνης. Εξάλλου ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς την χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter