Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Μία λίγο πολύ αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε στο σκάνδαλο Novartis σε ότι αφορά την εμπλοκή του πρώην Mr Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη και ακόμη τριών στελεχών της Novartis, καθώς ολοκληρώθηκε και τυπικά το «κουκούλωμα» της υπόθεσης. Πιστή στο δόγμα Μητσοτάκη περί «σκευωρίας», όπως άλλωστε πράττει εδώ και τέσσερα χρόνια η Δικαιοσύνη, «καθάρισε» τους εμπλεκόμενους από την εμπλοκή τους σε ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Κάτι που άλλωστε ήταν τυπικό, από τη στιγμή που οι δικογραφίες για τα πολιτικά πρόσωπα είχαν τεθεί στο αρχείο με εισαγγελικές διατάξεις, ακόμη και αυτές που είχαν εντοπίσει πολιτικά πρόσωπα με αδιευκρίνιστα.

Δείτε επίσης: Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Novartis

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το υπ’ αριθμόν 764/2023 βούλευμα που εξέδωσε έκρινε ότι οι Φρουζής, Μανιαδάκης και τρεις συγκατηγορούμενοί τους, στελέχη της Novartis, δεν τέλεσαν την πράξη της δωροδοκίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στο εν λόγω αδίκημα «σε ό,τι αφορά στα 10 πολιτικά πρόσωπα που διερευνήθηκαν για την υπ’ αυτών τέλεση πράξεων παθητικής δωροδοκίας είτε ως ύποπτοι είτε ως κατηγορούμενοι».

Επιπλέον με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται ακόμη πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της εταιρίας, και για το αδίκημα της δωροδοκίας μη πολιτικών προσώπων λόγω παραγραφής, καθώς το αδίκημα με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχει παρέλθει πενταετία.

Ποινικές διώξεις σε βάρος γιατρών

Την ίδια ώρα ποινικές διώξεις σε βάρος 15 γιατρών φέρεται να έχει ασκήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας. Η δίωξη αφορά στα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία (δωροληψία) και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter