Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ιτέα και Κρανίδι – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ιτέα και Κρανίδι – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Πηγή φωτο: Twitter

Ολο το βράδυ συνεχίστηκε η μάχη των πυροσβεστών σε δύο πύρινα μέτωπα, σε Ιτέα και Κρανίδι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια να περιοριστούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα.

Η φωτιά στην Ιτέα, καίει ανεξέλεγκτα σε ένα τεράστια πύρινο μέτωπο το οποίο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας έφτανε τα 20 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της ημέρας στην Ιτέα ρίχνονται στη μάχη 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και στο Κρανίδι δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αργά βράδυ της Δευτέρας δόθηκε εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της Ιτέας και του χωριού Σερνικάκι λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Πολύ δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και με τη φωτιά που ξέσπασε στο Κρανίδι.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe έχει υποστεί ζημιές σε τουριστικά καταλύματά του από τις πυρκαγιά, ενώ οι ένοικοί του απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Αυξημένη επικινδυνότητα για πυρκαγιές και την Τρίτη

Η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο «4» τη Δευτέρα, όπως και σήμερα, Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, για σήμερα Τρίτη, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική και Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία, και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Λακωνία, και υψηλός κίνδυνος σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Μόνο τη Δευτέρα ξέσπασαν 52 δασικές πυρκαγιές – Μεγάλος ο κίνδυνος και για την Τρίτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter