Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας (Video)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας (Video)
Πηγή: Lamia Report.gr

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς γύρω από το χωριό Μενδενίτσα και το χωριό Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Απείλησε αρχικά το χωριό Καραβίδια, σταδιακά όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Σύμφωνα με το Lamia Report.gr ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με δεκάδες οχήματα και περισσότερους από 60 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,επιμένουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη και από την Θεσσαλία. Ελπίδα δίνει σ’ αυτή τη φάση, ο περιορισμός των ανέμων, που επιτρέπει έτσι στα πεζοπόρα τμήματα, μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, να προωθούνται για να ελέγξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς. Το εγχείρημα ωστόσο είναι δύσκολο, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ ισχυρούς ανέμους στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας: Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή – Συναγερμός στην πυροσβεστική (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter