Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μεσσηνία – Τεράστια καταστροφή σε σπίτια και καλλιέργειες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μεσσηνία – Τεράστια καταστροφή σε σπίτια και καλλιέργειες

Αναζωπύρωση την φωτιάς υπήρξε λίγο μετά τις 21:00 και στο πύρινο μέτωπο στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. 

Μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης προληπτικά για τους οικισμούς Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Αγιο Γεώργιο. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς την Κορώνη.

«Αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, είναι τόσο δυνατός ο αέρας, που ανησυχούμε» επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας,

Όσον αφορά στο αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο κ. Καρβέλας ανέφερε ότι «υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια, αλλά και σε καλλιέργειες».

Ο αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος,  δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «η φωτιά είναι μεγάλη στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές». Ο ίδιος σημείωσε ότι στη Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος. Για την τελευταία φωτιά, ο ίδιος σημείωσε ότι «επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι».

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης. Παράλληλα, κάτοικοι μεταφέρθηκαν στις παραλίες της περιοχής. Την ίδια στιγμή, ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Με το τελευταίο φως της ημέρας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από νωρίς και παραμένουν τα επίγεια μέσα. Πιο συγκεκριμένα στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter