Olympia: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας σε ΑΑ

Olympia: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας σε ΑΑ

Στον Όμιλο Olympia αποδόθηκε η διαβάθμιση ΑΑ μετά από την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την εταιρεία ICAP A.E. Με βάση τη απόδοση του ICAP A.E Credit Rating η αναβάθμιση του Ομίλου τον κατατάσσει σε ζώνη χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

Η διαβάθμιση του Ομίλου σε ΑΑ βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην πολύχρονη εμπειρία της Διοικητικής Ομάδας, στην εξωστρέφειά του, στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε πέντε κλάδους και στη συνεχή αύξηση της συνεισφοράς του κλάδου αποθήκευσης ενέργειας. Επιπλέον, ανάμεσα στους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη διαβάθμιση είναι η δυνατότητα των εταιρειών του Ομίλου να αντλούν χρηματοδότηση εν μέσω δύσκολης συγκυρίας προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, η διαμόρφωση αρνητικού καθαρού δανεισμού και αρνητικών καθαρών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την υψηλή ταμειακή ρευστότητα, αλλά και η διατήρηση ικανοποιητικής αναλογίας ξένων/ιδίων κεφαλαίων και μόχλευσης κατά την τελευταία τριετία. Παράλληλα, σημειώθηκε υψηλή κάλυψη χρηματοοικονομικών δαπανών από EBITDA, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική τιμή καθαρού δανεισμού και υποχρεώσεων.

Η διαβάθμιση ΑΑ απεικονίζει τη δυνατότητα των εταιρειών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση ΑΑ χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

Η ICAP A.E είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει εγγραφεί ως Οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (CRA) από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και  ως Ίδρυμα Εξωτερικής Πιστωτικής Αξιολόγησης (ECAI) από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι Αξιολογήσεις Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Ratings) είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΚ) 1060/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης  Σεπτεμβρίου 2009 για τους Οργανισμούς Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter